Da RBK banket på døra, tok fotballtalentet et tøft valg

Magnus Sandvik Høiseth hadde tilbud fra flere eliteserieklubber. Til slutt var det valget mellom junior- og seniorfotball som ble avgjørende.

– Jeg føler at jeg har blitt mer robust, sier Magnus Sandvik Høiseth om tiden etter at han fikk eget treningsprogram fra Ranheim.

17-åringen kommer tuslende ut fra garderoben ved Idrettsparken Orkanger. Han er våt i luggen. Regnet har den siste timen truet over bygda der de får 4-3-3 og trønderfotballen i blodet ved fødsel. Høiseth, en teknisk begavet angrepsspiller, er litt sjenert, men samtidig reflektert. Han hilser på Ranheim-trener Tarjei Smågesjø, som har vært i fotballbygda for å coache både laget og unggutten sjøl. Nå må de må avtale neste gang Høiseth skal trene med A-laget til Ranheim.

For stortalentet fra Orkdal tok i vinter et tøft valg. Han valgte å vrake norsk fotballs stolthet. Riktignok er han ikke den eneste trønderske unggutten som har tatt det valget den siste tida. Men til forskjell fra flere av de andre talentene, valgte Magnus Sandvik Høiseth å bli værende i Trøndelag, ikke reise sørover.

Les hele saken med abonnement