Fotball

Luis Enriques datter døde av kreft

Luis Enrique, som tidligere i år trakk seg som spansk landslagssjef i fotball, mistet torsdag sin ni år gamle datter etter en tids kamp mot kreftsykdom.

Luis Enrique mistet torsdag sin ni år gamle datter. Enrique var tidligere landslagstrener for det spanske landslaget.
  • NTB

Enrique forlot overraskende og brått den spanske landslagstroppen rett i forkant av EM-kvalifiseringskampen mot Malta i mars. Det ble da ikke oppgitt noen årsak til landslagssjefens forsvinningsnummer, men flere omtalte saken både som «prekær familiesituasjon» og «personlige utfordringer».

Torsdag la 49-åringen ut en hjerteskjærende melding på sin Twitter-konto om at han hadde mistet datteren som følge av kreftsykdom.

«Datteren vår har gått bort i ettermiddag i en alder av ni år, etter å ha kjempet fem intense måneder mot osteosarkom", skriver Enrique.

Osteosarkom er ifølge Store Norske Leksikon den hyppigste formen for primær beinkreft.

Les også

Idrettsprofilen slet med å komme seg opp av sengen etter ordførervenninnens dødsfall. Nå hyller hun støtten hun fikk.

I meldingen takker Enrique for all støtte han har fått i den vanskelige tiden han og familien har vært gjennom. Både helsevesen, venner og familie nevnes som viktige støttespillere.

«Vi vil savne deg inderlig, men vi vil minnes deg hver dag resten av våre liv i håp om at vi møtes igjen i fremtiden. Du vil være stjernen som leder familien vår. Hvil Zanita», avslutter Enrique sin følelsesladde melding.

49-åringen fortsatte å fungere som landslagssjef også etter den omtalte Malta-kampen i mars, men mye av jobben ble gjort hjemmefra. Først 19. trakk han seg fra jobben.

Enrique var også Barcelona-trener fra 2014 til 2017. Han ledet laget til trippeltriumf i sin første sesong, med seier i La Liga, Copa del Rey og Champions League.

Les mer om

  1. Spanias herrelandslag fotball
  2. FC Barcelona