Barcelona kastet bort seieren på hjemmebane

Sjeldent poengtap for Messi og co.

NEDTUR: Lionel Messi og Barcelona klarte ikke å slå Deportivo La Coruña på hjemmebane.
  • 100% Sport

Serieleder Barcelona ledet komfortabelt 2-0 med kvarteret å spille, men slapp inn to sene mål på Camp Nou og røk på sitt annet poengtap på rad.

Barcelona leder fortsatt serien i Spania, men Atlético Madrid kommer à poeng dersom de slår Athletic Bilbao søndag.

Mot Deportivo hadde Lionel Messi og Ivan Rakitic gitt katalanerne en tilsynelatende trygg 2-0-ledelse på hjemmebane, og alt tydet på at de skulle ta tre relativt greie poeng.

– Kan lære av dette

Bortelaget ville det annerledes, og mål av Lucas og Álex Bergantiños på få minutter gjorde at det ble 2-2. – Vi hadde kampen under kontroll til de scoret sitt første. Vi gjorde individuelle feil og ga bort ballen på dumt vis, noe vi ikke pleier å gjøre, sa trener Luis Enrique etter kampen.

Kampen var nærmest en blåkopi av vårens oppgjør mellom lagene på Camp Nou. Da tok også Barcelona ledelsen 2-0, men kastet bort to poeng med to sene innslupne mål.

– Spillerne er skuffet, akkurat som jeg er. Vi ville beholde forspranget til rivalene våre, men vi kan lære av dette, sier han.

Topper ligaen

Barca mistet også seieren mot Valencia da de slapp inn helt mot slutten forrige helg. Da ble det 1-1 på bortebane.

Det ene poenget betyr at Barcelona har 35 poeng, tre mer enn Atlético. Messi & co. har bedre målforskjell, og vil toppe tabellen etter helgens serierunde uansett.

Real Madrid, som møter Villareal søndag, er fem poeng bak med én kamp mindre spilt.

Deportivo er nummer seks i serien.

Ellers søndag tok Celta tre poeng da de slo Espanyol 1-0 etter en scoring av Iago Aspas. Sevilla slo Sporting Gijón 2-0, mens Granada vant 2-1 borte mot Levante.

(©NTB)