Matchvinneren var i heiagjeng som liten: - Vi har aldri mistet troen

Før sto Andreas Hanche-Olsen (19) på tribunen og sang. Mandag sendte han Stabæk nærmere fornyet eliteseriekontrakt med sitt første mål.

Andreas Hanche-Olsen takker fansen etter kampen.

STABÆK-GLIMT 1-0

BEKKESTUA (Aftenposten): For med to strake seirer er Stabæk nå på sikker grunn. Mens Bodø/Glimt innehar kvalikplassen, og har fire poeng ned til Lillestrøm på nedrykk. For en høstinnspurt det blir.

— Jeg har klokkertro på at vi klarer å holde plassen. Og det har vi egentlig hatt hele veien, selv om vi har tapt kamper. Vi har følt at vi er gode nok til å klare det. Vi har aldri mistet troen og vi har aldri gitt opp, sier 19-åringen til Aftenposten, som med sitt første mål for Stabæk ble matchvinner hjemme mot Bodø/Glimt.

Scoringen etter 62 minutter kom etter hjørnespark. Mens kaptein Morten Morisbak Skjønsberg var i brytekamp, sto Hanche-Olsen rolig og nikket kontrollert ballen i mål.

KAMPREFERAT:

Les også

Stabæk med viktig seier i bunnstriden - unggutt matchvinner med sitt første mål

Født i Bodø – senket Glimt

— Soleklart frispark, slo Glimt-trener Aasmund Bjørkan fast.

— En veldig viktig scoring. Det smakte veldig godt. Den kunne ikke kommet på noe bedre tidspunkt. Corneren var perfekt slått, så det var bare for meg å sette hodet på den, sier Stabæks matchvinner som er født i Bodø og har halve slekten derfra.

— Men jeg ser på meg selv som en ekte Bærum-gutt

Siden han var fem år gammel har han stått på tribunen og støttet laget. Han sto der da dagens kaptein Skjønsberg var med på seriegullet i 2008. Nå spiller de sammen i bakre rekke i Toni Ordinas' lag.

Les også

Tottis kone raser mot Roma-treneren: - Man gjør bare ikke sånt

Ydmyk 19-åring

— Jeg har stått på tribunen og sett Stabæk spille i mange år, og nå er jeg utpå der selv. Det er guttedrømmen, selv om det er en klisjé. Dette har jeg jobbet for veldig lenge, og nå skal jeg etablere meg som en god og viktig spiller for Stabæk, sier han.

— Men jeg håper han blir mye bedre enn jeg ble, skyter kaptein Skjønsberg inn.

— Morten er veldig viktig for meg. Han er en perfekt mentor i både kamp og på trening. Så å ha her han gjør meg bedre. Og det er lenge til jeg er på hans nivå, sier Hanche-Olsen ydmykt.

Det er den holdningen trener Toni Ordinas trekker frem som ungguttens store styrke.

— Han er akkurat en sånn type spiller vi ønsker å få frem fra vårt akademi. Han jobber hardt, er flink på skolen, er seriøs og har en fin mentor i Morten. Det er vi glade for, sier Stabæk-treneren.

Les også

Nevland advarer mot norsk fotballmodell som skaper tapere

(betalsak)

— Jobben ikke gjort

Som selv beskrev seg som en smågal spanjol på sidelinjen i kampen.

— Vi er ikke trygge ennå, det er mye på spill. Men der vi før slapp inn for enkle mål og tapte kamper for lett, er vi nå solide defensivt og vinner kamper. Vi samles rundt måten å spille på, alle trekker i samme retning og gir 100 prosent. Det har vært tøft og frustrerende til tider, men vi gir oss ikke.

Til helgen venter Lillestrøm på Nadderud i en ny, viktig kamp i bunnen.

— Jobben er ikke gjort, så vi må fortsette å vinne kamper. Det sier seg selv at det er fordel oss med tanke på hva de har å stri med i Lillestrøm, mens vi kommer fra to strake seire. Vi har gode opplevelser med oss og håper det kan avgjøre denne bunnstriden til vår fordel, sier kaptein Skjønsberg.

Hør siste utgave av Aftenpodden Sport her - hvor Solveig Gulbrandsen er gjest:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk