Fotball

I kveld starter Deilas europaeventyr

Ronny Deila må finne seg i å være storfavoritt i sin første offisielle kamp som Celtic-sjef.

Ronny Deila leder Celtic i sin første offisielle kamp tirsdag kveld.

På KR völlur-stadion er det kapasitet til snaut 3000 tilskuere. KR Reykjavik øyner en mulighet for sensasjon.

Islendingene ligger på tredjeplass i den hjemlige serien ved halvkjørt løp godt bak lederen Fimleikafélag Hafnarfjardar

Celtic er ute av sesong, men har ikke tapt en treningskamp under Deila på fire forsøk.

— Vi har trent og forberedt oss bra i tre uker. Det skal bli godt å komme i gang. Selvfølgelig er det fortsatt mye som må bli bedre, men vi er klare til kamp, sa Deila under mandagens pressekonferanse.

Tredje år på rad?

Celtic spilte i mesterligaen de to foregående sesongene. Det endte i åttedelsfinale og farvel i gruppespillet.

Skal Celtic ta seg til det lukrative gruppespillet for tredje år på rad, må laget ta seg gjennom en lang mesterligakvalifisering. Skotsk fotballs lave koeffisient gjør at Deilas mannskap må starte allerede i 2. kvalrunde. Med sammenlagtseier der venter to runder til før mesterligabilletten er sikret.

Deila innrømmer at veien er lang, men han ser fram til å starte det han håper blir et nytt europaeventyr for den skotske storklubben.

— Mesterligakamper er noe spesielt. Ja, det er store kamper, men det er også grunnen til at jeg kom til Celtic. Her kan jeg få muligheten til å lede et lag i Europa.

Tynges ikke av press

Den tidligere Strømsgodset-treneren avviser at forventningene til ham og Celtic er tunge å bære.

— Jeg har jobbet innen fotballen i mange år. Det er alltid mer press i store klubber, men du har samtidig bedre spillere å jobbe med. Celtic vil vinne trofeer. Det ønsker jeg også, slår Deila fast.

Celtic må klare seg uten kaptein Scott Brown (hamstringskade) i tirsdagens kamp i Reykjavik. Deila har varslet at Charlie Mulgrew blir vikarkaptein i Browns fravær.

Deila reiser til Tyskland og møter Dynamo Dresden i treningskamp lørdag. Returoppgjøret mot KR går tirsdag neste uke.

Den skotske ligaen starter 13. august. Celtic åpner borte mot St. Johnstone.

Bergs lag storfavoritter

Også Henning Berg og Legia Warszawa skal forsøke å komme seg videre fra 2. kvalifiseringsrunde. De møter irske St. Patricks, og første kamp spilles hjemme onsdag.

Det er et dobbeltoppgjør hvor Bergs mannskap er enorme favoritter til å avansere. Presset er likevel stort på den norske treneren. Den forrige treneren leverte gode resultater i Polen, men fikk sparken fordi laget ikke leverte i Europa.

Men sesongen startet ikke lovende for Berg, som har med seg Pål Arne Johansen og Kaz Sokolowski som assistenter. I supercupfinalen forrige uke endte det med 2-3 mot Zawisza Bydgoszcz.

(©NTB)

Les mer om

  1. Champions League
  2. KR Reykjavík
  3. Celtic FC