Fotball

Egersunds ti mann vant mot Fyllingsdalen

Tok med seg tre poeng i seriepremieren.

Den tidligere Manchester City-lærlingen Kim Skogsrud hadde mange tøffe dueller med Geir Andre Herrem i løpet av kampen.
  • Kjell Åvendal

FYLLINGSDALEN-EGERSUND 0-1

Egersund tok tre velfortjente poeng da rogalendingene vant seriepremieren på Varden Amfi. Kampen ble avgjort da Kenneth Grande satte inn et straffe fem minutter før pause, etter at Mathias Perttamo hadde blitt felt av hjemmelagets keeper Stefan Hagerup.

Før det hadde Fyllingsdalen startet best, og Egersund slet med å få has på den sterke spissen Geir Andre Herrem. To ganger måtte keeper Igor Spiridonov i aksjon med fine parader, og den ene gangen smalt returen i tverrliggeren.

Friske gjester

Mot slutten av omgangen var det imidlertid gjestene som var klart friskest, og hadde Perttamo vært mer nøyaktig i avslutningsøyeblikkene kunne det fort blitt et par scoringer til for Egersund før dommeren blåste for halvtid.

Andre omgangs viktigste hendelse kom da gjestenes Mads Nørby Madsen fikk direkte rødt kort for en forseelse på Fyllingsdalens banehalvdel, der han gikk hardt og sent inn i en duell. De fleste på tribunen mente vel at forseelsen knapt nok fortjente kort av gul farge, men dommer Svein Tore Sinnes var raskt oppe med det røde til den danske backen.

Fyllingsdalen forsøkte helhjertet å få noe ut av kampen mot slutten, men et disiplinert Egersund-forsvar stod veldig bra i mot det som kom. Faktisk hadde Egersund de to største sjansene etter hvilen. Først da Kim Skogsrud heading fra corner ble mesterlig reddet av keeper Hagerup, og deretter da samme mann hindret Lars Jørgen Mork i sluttminuttene.

— Spiller smart

Egersunds trener Magnus Powell tar selv ansvaret for at Fyllingsdalen fikk for mye rom i begynnelsen av kampen:

— Vi ble for lite flinke til å tette igjen mellom forsvar og midtbane, men fikk justert oss etter at Fyllingsdalen hadde rystet oss med et par store sjanser. Deretter synes jeg vi gjør en veldig god kamp fram mot pause. I andre omgang spiller vi smart, samtidig som spillerne viser et veldig stort hjerte når vi blir redusert til ti mann. Forøvrig en avgjørelse jeg helst ikke vil bruke ord på, så graverende synes jeg den var, sier Powell. Totalt sett er jeg stolt av hvordan spillerne våre står opp når de blir satt under kraftig press mot slutten av kampen, avslutter en fornøyd Powell.

Les også

  1. Donn vant i comebacket

  2. Vidar med storseier i seriepremieren

Les mer om

  1. Fotball 2. div
  2. FK Fyllingsdalen
  3. Egersunds IK