Yttergård Jenssen takket nei til tyrkiske storklubber

Til langt høyere lønn enn i dag kunne Ruben Yttergård Jenssen (27) fortsatt karrieren i Tyrkia. Av hensyn til familien valgte han å takke nei.

VIKTIG AVGJØRELSE: Her sitter Ruben Yttergård Jenssen på en av Tromsøs kafeer i helga. De neste månedene venter en av karrierens viktigste avgjørelse for midtbanespilleren.

Kaiserslautern-proffen, som i dag reiser hjem fra juleferien i Tromsø, har en kontrakt i Tyskland som går ut til sommeren. Derfor har det i lengre tid vært spekulert i om 27-åringen kommer til å bytte fra klubben som spiller på nivå 2. – Det har ikke vært noen dialog med Kaiserslautern i jula, men jeg vet at det er ventet å komme et forslag til agenten min (Kent Karlsen, red.anm.) i januar, sier Yttergård Jenssen sittende på en av byens kafeer, til iTromsø.

Den neste avtalen han skriver kan potensielt bli den siste i utlandet, noe som gjør avgjørelsen enda viktigere.

– Å fortsette i Kaiserslautern er absolutt en mulighet. Familien er etablert og jeg har et godt navn i klubben, sier midtbanespilleren.

Flere interesserte

Det må måles opp mot interesserte klubber fra både Nederland, Belgia og England. Etter det iTromsø kjenner til følger de nederlandske klubbene Heerenveen, Groningen og AZ Alkmaar, og belgiske Standard Liege og Club Brugge jevnlig med på tromsøværingen uten at det har formalisert seg i noe mer.

Disse klubbene har alle en historikk med norske spillere. I tillegg er det fra tidligere kjent at den engelske 1.-divisjonsklubben Sheffield Wednesday har hatt Yttergård Jenssen på lista.

– Jeg vet at det er litt interesse fra klubber i disse landene, samt 1. Bundesliga, men med tanke på familien ønsker vi å holde oss ikke så langt unna der vi er nå. Man kunne vurdert å gå for penger i Tyrkia, men jeg ser ikke på det som aktuelt. Hadde jeg vært singel, så kanskje, men familien drar jeg ikke med dit, sier Yttergård Jenssen med et smil over koppen med kaffe.

Langes gamle klubb

For det kunne blitt et eventyr i Tyrkia til langt høyere lønn enn han har i dag.

– Da han gikk til Tyskland i 2013 var det interesse fra klubber i Tyrkia. I sommer igjen var det også muligheter der, men Ruben har ikke hatt noe ønske om det, sier agent Karlsen uten at han ønsker å gå nærmere inn på hvilke.

SPILTE: Ruben Yttergård Jenssen her i aksjon i kamp mot Ingolstadt i fjorårssesongen.

Etter det iTromsø kjenner til skal det ikke dreie seg om storklubbene Galatasaray, Fenerbahce eller Besiktas, men derimot i sjiktet under. Rune Langes gamle klubb Trabzonspor skal være blant disse. En klubb som senest i 2011 var i Champions League.– Penger vil fortsatt ikke være det viktigste når vi skal ta valget. Det er at Maria og Leonard skal trives, og at jeg vil ha muligheten til å blomstre som spiller. Men penger er viktigere i den neste avtalen enn da jeg dro ut fra Tromsø. innrømmer Yttergård Jenssen.

Avgjørelse til våren

En avgjørelse kan ventes i løpet av noen måneder.

– Jeg har ikke noe press på meg når dette må bestemmes, men månedsskiftet mars/april må ting være mer avklart. Da er det tross alt bare et par måneder igjen til vi eventuelt må flytte, sier Yttergård Jenssen til iTromsø.

Kaiserslautern har i de to tidligere sesongene vært helt i toppen, men ikke klart å rykke opp til 1. Bundesliga. Et opprykk er ikke noe som må skje for en eventuell forlengelse med ærverdige klubben.

– Det var kanskje viktigere før jeg dro ned i 2013. Nå har jeg fått erfart hvor stor ligaen egentlig er. Interessen og trykket er voldsomt. Vi har over 30.000 tilskuere i snitt og er ikke engang det laget som blir mest sett. Red Bull Leipzig har for eksempel handlet to år på rad for over 200 millioner kroner, sier Yttergård Jenssen. om ligaen som har ligget blant de fem øverste i verden når det kommer til tilskuersnitt.