Fotball

Hareide avslører: Fikk tilbud om trenerjobb i nytt land

— Jeg kunne gått til utlandet i juli, sier Åge Hareide.

KLAR FOR EUROPA-MØTE: Åge Hareide forteller at han fikk et jobbtilbud fra en utenlandsk klubb. Her ser treneren ut mot banen under kampen mot Zalgiris i Vilnius. Foto: AP

  • Daniel Røed-Johansen
    Daniel Røed-Johansen
    Kommentator, Aftenposten

Åge Hareide tok Malmö til seriegull sist sesong, men inneværende sesong har vært tyngre. Etter 18 kamper ligger klubben på 6.-plass i Allsvenskan, og i Champions League-kvalifiseringen har de et vanskelig utgangspunkt foran returoppgjøret mot Salzburg denne uken.

Malmö har mistet en rekke nøkkelspillere fra gullaget. Nå innrømmer Hareide at også han hadde muligheten til å skifte klubb i sommer.

— Jeg kunne selv gått til utlandet i juli, men det hadde signalisert noe som ikke er bra. Da ville jeg heller kjempe for å bygge opp et nytt lag og for å komme så høyt som mulig, sier Hareide til Expressen.

Norges tidligere landslagssjef utdyper ikke hvilken klubb eller hvilket land det var snakk om.

Les også

Hareide: - Trodde ikke vi skulle miste så mange

— Viktigere i fjor

Onsdag spiller Malmö returoppgjør i Champions League-kvalifiseringen hjemme mot Salzburg. Den østerrikske klubben leder 2-0 etter første kamp. På søndag venter Göteborg, som topper Allsvenskan syv poeng foran Malmö.

Hareide innrømmer at muligheten for et nytt ligagull vil være minimal med et tap der.

Magnus Wolff Eikrem og Malmö sliter om dagen. Her fra en kamp mot Åtvidaberg i mai. Foto: DIGITALSPORT

— Alle uker er viktige, men jeg synes nesten det var enda viktigere i fjor. Vi var i samme situasjon da, vi lå to mål bak etter kampen i Praha (mot Sparta Praha, journ.anm.). Da slet vi med skader i forsvaret. Vi var avskrevet da også. Men vi har slått nedenfra før og vil gjøre det igjen, fastslår Hareide.Malmö kom i fjor tilbake fra 4-2-tap borte til 2-0-seier og avansement mot Sparta Praha. I siste kvalifiseringsrunde vant de over Salzburg. Det ga et etterlengtet Champions League-eventyr for svensk fotball. Malmö var i gruppe med Juventus, Atlético Madrid og Olympiakos. Beholdningen ble én seier mot sistnevnte.

Store utskiftninger

Hareide har mistet ti spillere siden i fjor høst. Enda flere er kommet inn svingdøren på Swedbank Stadion. Det har skapt utfordringer. Etter en god start på sesongen, har laget den siste tiden gått på flere snubletråder.

Treneren blir spurt om Malmö burde vært tøffere på å beholde sine beste spillere.

— Når gode spillere som har vært med på å skape fremgang for laget vil tjene sine penger i utlandet, har Malmö vært veldig generøse med dem. Men jeg synes også de fortjener det, mener Hareide.

I onsdagens Champions League-kvalik kan vi få se flere nordmenn i aksjon. Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget ble byttet inn i det første oppgjøret, mens Andreas Vindheim ble sittende på benken. For Salzburg spilte Valon Berisha hele kampen, mens Håvard Nielsen så kampen fra innbytterbenken.

Les også

  1. Hareide og Malmö tapte i mesterligakvaliken

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Åge Hareide
  3. Malmö FF