Baldvinsson: - Jeg kan ikke garantere at jeg blir

Anført av Rogvi Baldvinsson snudde Ålgård 0-1 til 2-1 mot serieleder Frøyland. Nå står klubben i fare for å miste kapteinen midt i opprykksjakten.

SCORET: Kaptein Rogvi Baldvinsson banket inn et frisparkmål da Ålgård slo Frøyland 2-1. Det kan ha vært det siste han gjorde for klubben i denne omgang.
  • Fredrik Fornes

FRØYLAND STADION (Aftenbladet): — Jeg kan ikke garantere at jeg spiller her ut sesongen, innrømmer Rogvi Baldvinsson overfor Aftenbladet.

Med kapteinsbindet på armen og med myndig røst ledet færøyingen Ålgård til 2-1-seier i det lokale toppoppgjøret mot Frøyland fredag kveld.

Frøyland toppet tabellen før kampen og kunne øke forspranget til Ålgård til seks poeng med seier. I stedet tettet Ålgård luken.

Det skal Baldvinsson ha sin del av æren for. Først utlignet han til 1-1 med et frisparkmål, før han skaffet hjørnesparket som endte med vinnermålet. Etter at Ålgård rykket ned til tredjedivisjon i fjor, har det vært mye interesse rundt den færøyske landslagsspilleren. Blant annet har Baldvinsson vært i dialog med danske førstedivisjonsklubber.

- Er det vanskeligere å forlate Ålgård før en tøff høstsesong hvor klubben jager opprykk?

— Jeg må tenke litt på meg selv også. Men det er klart at hvis det er veldig jevnt blir det tøft å gå. Det må være et godt tilbud til for at jeg forlater klubben, sier Baldvinsson.

- Kan bli avgjørende

Trener Geir Midtsian innrømmer at Baldvinsson kan være tungen på vektskålen i høst – men sier at han allerede har erstatteren klar dersom han mister kapteinen og midtbanedirigenten sin.

— Rogvi scorer mye mål og er veldig viktig for laget. Det er synd hvis han drar, men vi skal klare å erstatte det. Vi har hentet Chris Sleveland fra EIK som er tenkt å gå inn i Rogvis rolle dersom han blir borte, sier Midtsian.

Han tror Ålgård har gode opprykkssjanser uansett. Nå begynner nemlig tryggheten i spillet og rollene å sitte. Det gjorde de ikke i begynnelsen av sesongen.

— Vi er et nytt lag, som vi nærmest plukket sammen i desember da jeg kom hit. Vi har lagt om spillet totalt, men nå begynner ting å sitte. Dette var en viktig seier, sier Midtsian.

— Det er så jevnt i toppen, og hadde Frøyland vunnet denne hadde de fått en stor fordel. Det var kjekt å tette luken, supplerer Baldvinsson.

Redd for høstsprekken

For Frøylands del ble det et surt hjemmetap. Det så imidlertid lyst ut i begynnelsen av kampen. Geir Dahle Høyland mottok en retur utenfor 16-meteren. Han fintet skudd, la ballen over på høyrefoten, og plasserte ballen elegant nede ved stolperota. Og mens FIL-klanen sang ”Me e på toppen av tabellen”, klarte ikke Ålgård komme til en eneste målsjanse i den sterke motvinden. Frøyland hadde full kontroll. Helt til det ble pause, og lagene byttet side. Da fikk Ålgård medvinden, tok fullstendig over kampen, og snudde den til borteseier.

- Dere lå likt med serieleder Sola ved halvspilt sesong i fjor også, men så gikk dere på en smell på høsten. Frykter du en reprise?

— Jeg må innrømme at jeg er litt redd for reprisen, ja. Samtidig føler jeg vi er bedre i år enn på dette tidspunktet i fjor. Og i år har vi lært at vi ikke skal se på tabellen så mye. Det gjorde vi nok litt for mye i fjor, da vi ikke var vant til å ligge så høyt, svarer Frøylands toppscorer Ole Thomas Herrem.

Ålgård-trener Geir Midtsian innrømmer at det blir spennende å se hvordan Frøyland nå vil håndtere smellen Ålgård påførte dem. Nå venter nemlig to tøffe kamper mot Sandnes Ulf 2 og Bryne 2. — Vi gir ikke opp. Mulighetene er jo litt svekket nå, men vi leder fortsatt tabellen før Pors spiller lørdag. Jeg har fortsatt troen, avslutter Herrem.