Fotball

Møter gammel kjenning i Spania: - Jeg presterte ikke godt nok i TIL sist jeg var der

Høsten 2014 var Thomas Kind Bendiksen en av TILs mest sentrale spillere. Etter noen utfordrende år er planen å få karrieren på rett kjøl i Sandefjord.

KLAR: Thomas Kind Bendiksen, her på trening med Sandefjord i Spania torsdag formiddag Foto: Rune Robertsen

  • Rune Robertsen
    iTromsø

Den tidligere TIL-profilen spilte i klubben fra 2012 til 2014, samt høsten 2015. Fredag ettermiddag starter han treningskampen mot Gutan i spanske La Manga. Det samme gjør trolig Peter Kovacs, som ble en Alfheim-yndling fra 2002 til 2004.

På treningsbanen vegg i vegg med der stjernene i Liverpool trente torsdag snakker Kind Bendiksen om hvordan han ser på sesongen som kommer.

– Jeg må levere gode prestasjoner hele veien. Å ha fokus på noe annet blir rart. Alle spillere vil jo spille hele tiden, og det gjelder for meg og. Nå er jeg kommet til en fin klubb og trenerteamet synes jeg er bra, sier Bendiksen kledd i en blå treningsskjorte med nummer sju på brystet.

Les også

«Nomaden» Kind Bendiksen: - Angrer ikke på noe

– Sjansene vil komme

I Sandefjord er det nemlig forventninger til hva Kind Bendiksen skal levere. Etter det iTromsø kjenner til skal hovedtrener Lars Bohinen ha fulgt midtbanespilleren tett over flere år. I vinter fikk han viljen sin, og Kind Bendiksen signerte for den nyopprykkede eliteserieklubben.

– Her vil sjansene komme for min del, noe jeg føler det har vært for lite av andre steder, sier Kind Bendiksen.

Les også

TIL vurderer lån av utenlandsk spiller fram til Høgli kommer

For den siste perioden i TIL slet Kind Bendiksen med å prege laget på samme måte som han gjorde i 2014. Oppholdet i Molde med utlån til Elfsborg ble heller ikke slik han ønsket det.

– Vi ønsket å berge plassen, og klarte det i 2015. Men for min egen del var ikke prestasjonene mine god nok. Jeg kom ikke inn i flyten. Det må uansett nevnes at tiden i Tromsø var kjempefin og jeg fikk kamper og gode treninger der, sier Kind Bendiksen, som ser fram til å spille mot TIL igjen.

– Jeg har møtt noen av gutta her nede og snakket med dem, sier harstadværingen som har jevnlig kontakt med blant andre Runar Espejord. Duoen var senest på ferie sammen etter forrige sesong.

Les også

Dette skal TIL-toppene gjøre i Spania: – Vi er ikke på noen guttetur

TIL vil bytte mye

I vinter har han slitt med «unødvendige småskader».

– To taklinger har satt meg ut, så jeg måtte stå over de to første treningskampene våre. Så fikk jeg en time i begge de to siste før denne leiren, og har trent bra den siste uka, sier Kind Bendiksen.

I TIL-stallen trente laget torsdag formiddag, og mye taler for at samtlige utespillere med unntak av Fredrik Michalsen, kan komme inn i oppgjøret.

Les mer om

  1. Thomas Kind Bendiksen
  2. Tromsø IL
  3. Sandefjord Fotball