Ber fansen holde avstand til hverandre

Vålerenga ber supporterne om å gå omveier for at det ikke skal bli bråk når erkerival Lillestrøm kommer på besøk i kveld.

MYE LIV: Kanarifansen lover liv og røre under kveldens kamp.
  • Nils-jarle Sætre

De ønsker segregering, både før, under og etter kampen. Derfor går klubben nå ut med helt nye rutiner og ber supporterne til de to klubbene å bruke forskjellige oppholdssteder slik at fansen ikke møtes fysisk. Klubben beklager også på forhånd dersom det medfører at tilskuere må gå omveier.

— Det er bra at de kommer ut med denne informasjon, slik at folk vet hva de skal gjøre, sier talsmann for Klanen, Erling Rostvåg.

Og han får støtte fra motstanderen.

— Det er viktig å skille mellom hat og fotballhat. Det handler om 90 minutter på fotballbanen. Så dette er helt greit for oss. For vi ønsker å ta kampen på tribunen, sier styreleder for Kanari-Fansen, Kenneth Kvebek.

- Farligere å kjøre

Vålerenga vil at fotballfesten skal komme i fokus i stedet for at bråk.

— Det som kan være dumt, er at noen nå tror tror det er blitt skummlere å gå på kamp, sier Rostvåg.

Men det avviser Vålerenga-supporteren.

— Det er fortsatt farligere å kjøre til kampen eller å være ute på byen sent på natten 17. mai enn å gå på kamp selv om det alltid er en eller annen idiot som skal lage litt bråk. Det er ikke skummelt.

Fotballfest

Klanen-medlemmet gleder seg til møtet med erkerivalen og er sikker på at det vil bli mye action, men da på tribunen.

— Det blir en fest med to av supportergruppene som lager mest liv i Norge. Det blir show i kveld. Det er bare å komme, for da blir en frelst, lover Rostvåg.

— Vi skal være med på å lage fest, for vi skal ta opp kampen med Klanen på tribunen, sier Kvebek.

Skryterett

Den sportslige rammen er i alle fall god. Vertene Vålerenga er ett poeng foran gjestene Lillestrøm, og begge lagene har heng på teten. Så tre poeng vil bety mye for en eventuell vinner.

Det smerter nok også Vålerenga at på de tre siste oppgjørene på hjemmebane så har det ikke blitt seier. Lillestrøm vant i 2012, og så ble det uavgjort i både 2011 og 2013. — Vi har hatt bra tak på dem de siste årene på Ullevaal. Og ønsker å ha skryteretten i morgen også, sier Kvebek.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk