Fotball

Engelskmann reddet Lillestrøm på overtid

— Dette trengte vi, sier Gary Martin.

Her jubler Gary Martin over sin scoring for Lillestrøm mot Haugesund. NTB SCANPIX

LILLESTRØM-HAUGESUND 1-1

Gary Martin reddet ett poeng for hjemmelaget på overtid da Lillestrøm og Haugesund spilte 1-1 på Åråsen.

Engelske Martin, som er på lån fra Vikingur Reykjavik, stanget inn utligningen da et desperat Lillestrøm-lag jaktet ett poeng i sluttminuttene.

– Det var viktig. Vi trengte et poeng, og det var flott at jeg kunne hjelpe laget. Jeg har vært her et par uker nå og begynner å bli vant til tempoet, sa Martin til TV 2 etter kampen.

– Som veldig ofte i år kommer vi sterkere i annen omgang, men jeg skjønner ikke hvorfor vi ikke kan gjøre det fra start. Vi slipper inn altfor enkle mål. Vi hadde ønsket oss tre poeng, men vi tar det ene poenget, sa LSK-trener Rúnar Kristinsson.

Lenge virket det som om Haugesund skulle få med seg alle tre poengene fra Åråsen. David Myrestam sendte bortelaget i ledelsen i første omgang. Venstrebacken mottok en strøken pasning fra Haris Hajradinovic og lot ballen sprette to ganger, før han sendte den i lengste hjørne med et hardt skudd fra skrå vinkel. Det var Haugesunds første scoring på Åråsen i eliteserien siden 2010. – Det er surt (at seieren glapp) fordi det skjedde så sent, og det skjedde på dødball igjen. Det er skuffende at vi taper to poeng på det. Vi må være mer våkne på slike situasjoner, sa Haugesund-trener Alberto Loberto.

FIKK DU MED DEG DETTE? Solskjær-bildene som setter fart på ryktene.

Skyldig Innocent?

Bortsett fra ledermålet til Myrestam, bød ikke første omgang på Åråsen på altfor mange målsjanser. Lillestrøm skapte noen farligheter innledningsvis, men verken Simen Kind Mikalsen, Jørgen Kolstad eller Erling Knudtzon traff med sine forsøk.

Bonke Innocent burde antakeligvis vært utvist etter at han sendte en albue i skrittet til Filip Kiss, men slapp straff av dommer Tom Harald Hagen. Nigerianeren, som hevdet sin uskyld, pådro seg et gult kort senere i omgangen og ble byttet ut i pausen.

LSK-utligning

Lillestrøm lyktes med å legge større press på Haugesund etter hvilen. Knudtzon kom alene med keeper Per Kristian Bråtveit fire minutter ut i omgangen, men vippet ballen over tverrliggeren fra skrå vinkel.

Fem minutter senere skapte Knudtzon en ny mulighet da han sendte ballen inn i målgården, men Haugesund fikk ryddet unna rett foran innbytter Tomas Malec.

20 minutter før slutt mente Haugesund-spiss Torbjørn Agdestein at han burde fått straffe da han ble taklet innenfor 16-meteren, men ble ikke hørt av dommer Hagen.

Lillestrøm presset på for utligning i sluttminuttene og fikk betalt av Martin. Like før slutt kunne vertene tatt alle tre poengene, med Bråtveit reddet skuddet til Malec med et tigersprang. (©NTB)

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Lillestrøm SK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Viking kastet bort ledelsen - to ganger: - Utrolig bittert

 2. FOTBALL

  Fagermo etter knapp seier: - Jeg er vant til å få hjerteinnfarkt, men tåler ikke så mye mer nå

 3. FOTBALL

  Drømmescoring på overtid senket maktesløse Viking

 4. FOTBALL

  Keepertabbe på overtid sendte Lillestrøm nærmere stupet

 5. FOTBALL

  Viking-seieren glapp i sluttminuttene

 6. FOTBALL

  Matchvinneren om den etterlengtede seieren: – Dette forandrer alt