Fotball

Arna-Bjørnar-talent nominert til gjev pris

Rikke Nygard (19) er nominert til «årets unge spiller» i Toppserien.

Rikke Nygard (t.h) i duell med Stabæks Siri Merete Grønli i mai.
  • Mats Haugland

Det ble klart da de nominerte i kategorien til prisen ble offentliggjort mandag.

19-åringen fra Bergen har imponert stort for Arna-Bjørnar denne sesongen, og fikk også debuten på A-landslaget tidligere denne måneden.

Les også

Nygard fikk landslagsdebuten: – Utrolig stort

På 21 seriekamper noterte hun seg for to mål for laget som havnet på 9.-plass i Toppserien i år. De to andre som er nominert til prisen er Julie Blakstad fra Fart og Lyns Runa Lillegård.

Prisen deles ut under «Fotballfesten» mandag 2. desember, dagen etter at Eliteserien avsluttes. Dette er en feiring av de nylig avsluttede sesongene i Eliteserien, Toppserien og 1. divisjon.

Bodø/Glimts Håkon Evjen kan bli årets unge spiller.

Glimt-dominans

Kampen om å bli årets unge spiller i eliteserien står mellom tre spillere fra Bodø/Glimt. Håkon Evjen, Patrick Berg og Fredrik Bjørkan kan alle gjøre seg håp om å bli hedret under «Fotballfesten».

Bodø/Glimt har gjort en strålende sesong på øverste nivå i norsk fotball. Søndag ble det klart at overraskelsesklubben dårligst får bronsemedalje. Ungguttene Evjen, Berg og Bjørkan har bidratt sterkt til det.

Evjen har imponert så mye at han tidligere i år signerte proffkontrakt med nederlandske AZ Alkmaar. Der blir han lagkamerat med blant andre Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø.

Kampen om prisen som går til «årets gjennombrudd» i 1. divisjon står mellom Sandefjords Anton Kralj, KFUMs Lars Olden Larsen og Sogndal-spiller Sivert Mannsverk.

Les også

  1. Fjoråret var blytungt. Nå herjer Arna-Bjørnars supertalent.

  2. Åsane-helten etter opprykket: – Jeg er veldig stolt

  3. Barmens julebordkommentar skapte oppstyr

  4. Nilsens styggeste tap: Branns skrekkhøst fortsetter

Les mer om

  1. Arna-Bjørnar Fotball