Bekreftet: Premier League blir utsatt

Premier League utsetter samtlige kamper frem til 4. april. Det ble klart etter et krisemøte fredag. Champions League blir utsatt på ubestemt tid.

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United skulle i utgangspunktet ha møtt Tottenham i helgen.

Fredag hadde Premier League-klubbene et krisemøte med ledelsen i den engelske toppligaen. Mens man i de aller fleste land har valgt å stoppe seriefotballen, har man i England avventet situasjonen.

Nå har også Premier League valgt å ta grep. Samtlige kamper på Englands øverste nivå vil utsettes frem til 4. april. Deretter vil man se an situasjonen videre.

– I denne unike situasjonen jobber vi tett med våre klubber, regjeringen, FA og EFL og kan berolige alle om at helsen til spillere, ansatte og supportere er vår prioritet, sier Premier League-sjef Richard Masters i en pressemelding.

Det poengteres også at Premier League håper å få spilt de utsatte kampene når det anses som trygt. Kampene i de nedre divisjonene i England er også utsatt. Det betyr at alt av engelsk fotball er satt på vent.

Allerede denne serierunden kunne Liverpool ha blitt seriemestere. Da måtte Manchester City ha tapt den opprinnelige hjemmekampen mot Burnley, mens Liverpool måtte ha vunnet Merseyside-derbyet mot Everton på mandag. Nå må Liverpool-fansen smøre seg med ekstra tålmodighet.

I Norge har Norges idrettsforbund (Nif) og olympiske og paralympiske komité bedt om at all idrett, trening og konkurranser opphører umiddelbart.

Eliteserien i fotball er utsatt til tidligst første helgen i mai.

Fikk kritikk

Storbritannias statsminister Boris Johnson, som har fått kritikk for ikke å ta spredningen av koronaviruset på alvor, uttalte torsdag at det foreløpig ikke ville bli innført forbud mot idrettsarrangementer slik det var gjort i Norge.

– Vi følger vitenskapen, og for øyeblikket et det ingen medisinske grunner til å forby slike arrangementer, sa Johnson fra Downing Street i London.

Premier League fikk massiv kritikk torsdag kveld da man ga uttrykk for at helgens kamper skulle gå som normalt med publikum på tribunene.

Senere samme kveld kom nyhetene om at Chelsea-spiller Callum Hudson-Odoi og Arsenal-manager Mikel Arteta hadde fått påvist koronaviruset. Samtlige spillere på begge London-lagene ble dermed satt i karantene. Det samme gjelder Everton-troppen etter at en spiller hadde opplevd symptomer på viruset.

– Først og fremst håper vi at Mikel Arteta og Callum Hudson-Odoi, og alle andre som er påvirket av koronaviruset, kommer raskt tilbake, sier Masters.

Torsdag kveld ble det altså annonsert at Premier League-klubbene var innkalt til et krisemøte fredag morgen, der utfallet ble å utsette ligaen til tidligst 4. april.

– Jeg mener vi må suspendere ligaen og starte opp på en annen dato når situasjonen er mer oversiktlig, sa Newcastle-manager Steve Bruce på en pressekonferanse før avgjørelsen om utsettelse ble tatt.

Arsenals manager Mikel Arteta er blitt smittet av koronaviruset.

Champions League utsettes

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har valgt å utsette alle kampene i Champions League og Europa League neste uke. Det opplyser forbundet i en pressemelding.

– Etter de seneste utviklingene angående spredningen av COVID-19 i Europa, og sammen med avgjørelser tatt av ulike myndigheter, blir alle kamper i Uefas klubbkonkurranser neste uke utsatt, skriver Uefa.

Manchester City mot Real Madrid og Juventus mot Lyon var allerede utsatt. Nå følger Bayern München mot Chelsea og Barcelona mot Napoli etter. Det er enda ikke avgjort når disse kampene skal spilles.

Ole Gunnar Solskjær og Manchester Uniteds returmøte mot LASK Linz i Europa League blir dermed også utsatt. Torsdag vant den engelske storklubben 5–0 i det første av to oppgjør. Trekningen av kvartfinalene er også utsatt.

Tirsdag har Uefa invitert representanter fra de 55 medlemslandene, i tillegg til representanter fra ulike foreninger til en videokonferanse. Der skal det avgjøres hva som skjer videre med Champions League, Europa League og EM-sluttspillet til sommeren.

Det er enda ikke bestemt når Pep Guardiola og Manchester City spiller returoppgjøret mot Real Madrid i Champions League.

Frankrike følger etter

Tidligere fredag ble det også klart at Frankrike utsetter toppfotballen. Både Ligue 1 og 2 er utsatt på ubestemt tid. Det er ikke avgjort når det vil spilles kamper i ligaene igjen.

Norske Haitam Aleesami spiller på Amiens på det øverste nivået i Frankrike. Han har vært en viktig brikke på det norske landslaget, men vil nå ikke få kamptrening den nærmeste tiden.

I Spania og Italia er seriespillet allerede utsatt. I Tyskland har man valgt å gjennomføre helgens kamper, men uten publikum. Erling Braut Haaland skal i aksjon lørdag når hans Borussia Dortmund møter Schalke 04.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk