Slik er fotballstatusen i Europa: Tidenes meny for fansen

Lionel Messi trener med munnbind, men toppfotballen i Europa gjør comeback mange steder i ukene som kommer. Dette er situasjonen i de mest interessante ligaene.

Lionel Messi kommer ut til trening med munnbind og hansker i vårsola i Barcelona.

Bildene av Messi på vei ut til trening sier det meste. Viruspandemien har sendt også fotballen til en helt ny hverdag, men nå er ting i bevegelse. Det ligger an til et voldsomt rush av kamper utover sommeren.

England

Oppstart 17. juni med to kamper av de 92 gjenstående i Premier League. For de fleste lagene gjenstår ni serierunder. Planen er å avslutte sesongen i løpet av 39 dager. Liverpool topper tabellen 25 poeng foran Manchester City. Hittil siste kamp: 9. mars.

James Milner jubler etter Liverpools seier over Bournemouth 7. mars. Det var hittil klubbens siste Premier League-kamp.

Tyskland

Kom i gang først av de fleste seriene i Europa. Har unnagjort tre runder etter koronapausen, og det gjenstår åtte for de aller fleste lagene. Bayern München topper tabellen sju poeng foran Borussia Dortmund.

Erling Braut Haaland scoret Bundesligas første mål etter gjenåpningen.

Italia

Sannsynlig oppstart i serie A er 20. juni for de tolv gjenstående serierundene. Sesongen planlegges ferdigspilt innen 20. august og skal også inneholde cupen. Her kan det bli spilt kamper allerede 13. og 17. juni (semifinaler og finale). Juventus topper tabellen ett poeng foran Lazio. Hittil siste kamp: 9. mars.

Om ikke lenge får vi se Cristiano Ronaldo i aksjon for Juventus igjen.

Spania

La Liga starter opp igjen 12. juni med derbyet mellom Betis og Sevilla. Det skal spilles elleve serierunder for å sluttføre ligaen. Barcelona topper tabellen to poeng foran Real Madrid. Hittil siste kamp: 10. mars.

Lionel Messi feirer med Arturo Vidal etter en scoring i La Liga i februar.

Frankrike

Sesongen i Ligue 1 ble avsluttet før den var ferdigspilt. Paris St. Germain er kåret som mester, tolv poeng foran Marseille. Siste kamp: 8. mars.

Neymar og Paris Saint-Germain er ferdigspilt i Ligue 1 denne sesongen, men henger fortsatt med i Champions League. Det er uvisst når europacupen starter opp igjen.

Nederland

Serien blir ikke ferdigspilt. Ingen mester er kåret, men Ajax får direkteplass til Champions League. Ajax toppet tabellen på bedre målforskjell enn AZ Alkmaar. Sist kamp: 8. mars.

Koronakrisen snøt Jonas Svensson og AZ Alkmaar for muligheten til å vinne den nederlandske serien og direkte inngang til Champions League.

Belgia

Ligaen blir ikke ferdigspilt. Brugge kåret til mester. Brugge toppet tabellen 15 poeng foran Gent. Siste kamp: 7. mars.

Norge

Eliteserien begynner 16. juni med første serierunde.

Sverige

Sesongstarten kan komme i gang 14. juni. Kampprogrammet er ikke klart.

Danmark

Her startet Superligaen med AGF mot Randers torsdag.

(©NTB)

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk