Fotball

Kaptein Ødegaard ledet Arsenal til seier: - Eksepsjonell

(Chelsea-Arsenal 2–4) Martin Ødegaard (23) er kaptein for et Arsenal-lag som endelig fikk stoppet tapsrekken.

SLO TILBAKE: Martin Ødegaard jubler sammen med Bukayo Saka som satte inn Arsenals fjerde mål. Til venstre Mohamed Elneny.
  • Jostein Magnussen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Før det tøffe London-derbyet mot Chelsea i kveld hadde Arsenal tapt tre seriekamper på rad - mot Southampton, Brighton og Crystal Palace.

Ødegaard - kaptein for andre kamp på rad - var god i kveld, ledet troppene og hadde også en målgivende pasning da Emile Smith-Rowe sendte Arsenal opp i 2-1-ledelse i en fartsfylt 1. omgang.

Den tidligere Chelsea-spilleren og manageren Roberto Di Matteo likte det han så av nordmannen.

– En eksepsjonell spiller. Han var mye involvert i viktige faser i kveld - som tidligere, sier Di Matteo til TV 2.

Arsenal-manager Mikel Arteta sier til TV 2 at Ødegaard «har lederegenskapene» og spanjolen vil ikke ta noen ære for hvordan nordmannen spiller for tiden.

– Dette gjør han selv. Vi bare forsøker å hjelpe han med hans posisjonering og spillerne rundt ham, sier Arsenal-manageren.

Chelsea kom tilbake og utlignet før Eddie Nketiah økte til 3–2 i 70. minutt. Nketiah scoret også det første målet i sin andre ligastart for sesongen.

Kampen ble avgjort da Bukayo Saka og Arsenal fikk straffe på overtid. Dommeren mente César Azpilicueta holdt Saka.

Første Saka-straffe etter EM-missen

Saka, som huskes godt for sin straffemiss for England i EM-finalen i 2020, tok selv straffen og fastsatte sluttresultatet til 4–2. Dette var hans første straffe siden mesterskapet.

– Vi ville at fansen skulle få troen på oss igjen, og det tror jeg vi klarte i dag. Vi viste karakter og kjempet. Dette var et stort resultat for oss, sier Saka til Sky Sports.

Etter kampen havnet Azpilicueta - som scoret 2–2-målet til Chelsea - i munnhuggeri med noen tilskuere. Det er kanskje ikke så rart. Chelsea har nå tapt sine tre siste hjemmekamper og har sluppet inn 11 mål.

Det første i kveld får Andreas Christensen ta skylden for. Han bommet på et tilbakespill til keeper Edouard Mendy, noe Eddie Nketiah utnyttet. Dansken kom aldri på banen til 2. omgang.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38296399267393
2Liverpool38288294266892
3Chelsea382111676334374
4Tottenham Hotspur382251169402971
5Arsenal382231361481369
  • Champions League
  • Europaliga
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Premier League
  2. Arsenal FC
  3. Chelsea FC