Fotball

Rafael Leão reddet AC Milan - gullhåpet lever videre

MILANO/OSLO (VG) (AC Milan - Fiorentina 1–0) De jakter sin første ligatittel siden 2011, men sløste med sjansene. Men ti minutter før slutt dukket Rafael Leão (22) opp med en scoring som kan være verdt sin vekt i gull.

  • Yngve Gjerde, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Portugiseren, som var en av flere Milan-spillere som sløste med sjansene, tok omsider vare på muligheten da Pietro Terracciano i det lilla buret forærte ham ballen utenfor Fiorentinas 16-meter.

Leão satte fart mot et Fiorentina-forsvar i ubalanse, Terracciano ventet skudd i det lengste hjørnet, men Leão klemte den inn ved det nærmeste.

Da tok det fullstendig av på San Siro.

Se scoringen - samt sjansesløseriet - i videovinduet øverst!

DEN STORE HELTEN: Rafael Leao har vært en av AC Milans fremste spillere denne sesongen. Søndag scoret han sitt 13. mål - og det kan ha vært det viktigste av dem alle.

Feststemte supportere møtte opp i Milano-solskinnet, men etter hvert som kampen gikk sluttet de én etter én å smile om kapp med sola. Scoringen lot vente på seg. Sjansene ble misbrukt.

Det var et lettelsens brøl som runget over ærverdige San Siro da Leao fikk nettmaskene til å rasle. Scoringen kan være forskjellen på gull og andreplass.

Stefano Piolis AC Milan hadde en alle tiders mulighet til å legge press på byrival og regjerende mester Inter etter at de snublet noe voldsomt mot Bologna i midtuken. Alt gikk galt for Inters reservekeeper Andrei Radu da han fikk en sjelden sjanse i Samir Handanovic’ skadefravær:

Ikke siden 2010/11-sesongen har AC Milan avsluttet Serie A-sesongen å toppen av tabellen, og bare Zlatan Ibrahimovic fra dagens Milan-lag var med på den triumfen.

Det har vært magre år for AC Milan, som ikke har løftet et trofé siden de vant den italienske supercupen i 2016. Søndag tok de et stort steg mot å ende trofétørken. Det satt langt inne - men Milan har fortsatt alt i egne hender.

Inter måtte dermed svare, og det gjorde det: Borte mot Udinese tok de en komfortabel ledelse i første omgang, men Udinese gjorde det spennende mot slutten.

Milans byrivaler vant 2–1 og er igjen to poeng bak.

Dermed skiller fortsatt to poeng i tittelkampen favør Milan før de siste tre rundene.

Les mer om

  1. Serie A
  2. AC Milan
  3. Fiorentina