Haaland truer «umulig» rekord etter drømmestarten

MANCHESTER/OSLO (VG) Erling Braut Haaland har bøttet inn mål de siste sesongene og har fortsatt på samme vis i Premier League. Nå kan 22-åringen skrive seg inn i historiebøkene.

To mål i debuten borte mot West Ham, scoring borte mot Newcastle og så hat trick i hans andre hjemmekamp mot Crystal Palace. Erling Braut Haaland har fått starten i Manchester City han drømte om.

Det er også en begynnelse som målt mot andre spillere er på et virkelig høyt nivå. Haaland er kun den fjerde spilleren siden Premier League ble startet i 1992 som har scoret seks mål eller mer på de fire første kampene, ifølge BBC.

De tre andre er Micky Quinn (seks mål for Coventry på fire kamper i 1992), Sergio Agüero (seks mål for Manchester City på fire kamper i 2011) og Diego Costa (syv mål på fire kamper for Chelsea i 2014).

Se alle Premier League-scoringene til Haaland så langt:

– Det er ikke bare, bare å komme til et nytt land og en ny liga og komme rett inn i det. Det går godt så langt, sier Haaland med et smil til Viaplay.

– Jeg kunne gjerne sagt takk til meg selv for min taktikk, men jeg vil si at Erling har gjort dette siden han ble født. Han har scoret mål overalt hvor han er, sier Guardiola til VG og andre medier på Etihad Stadium.

– Erling kan være den som bryter barrierer. Han har en posisjon som gjør at han kan bryte alle barrierer hvis han gjør jobben og har dagen, sa Viaplays Premier League-ekspert Eirik Bakke til VG tidligere i sommer.

Micky Quinn har rekorden for færrest kamper brukt på å score ti mål i Premier League. Spissen hadde havnet i kulden i Newcastle før den første Premier League-sesongen i 1992/93, men gikk etter hvert til Coventry i november.

Der ble han en braksuksess. Han scoret i alle de seks første kampene og mål nummer ti kom i nettopp den sjette kampen.

– Rekorden min er oppe der med de beste, sa Quinn i et intervju med The Daisy Cutter i 2015 om rekorden, som har virket nærmest umulig å slå og som fyller 30 år i desember - med mindre Haaland klarer å slå den.

Skal Haaland klare å tangere Quinns rekord, må han score fire ganger til på de neste to kampene, mot Nottingham Forest (h) og Aston Villa (b). Samtidig er han i rute til å slå klubbrekorden i Manchester City, som holdes av Sergio Agüero. Argentineren brukte elleve kamper på å nå ti Premier League-nettkjenninger.

VG har tidligere sett på Premier League-spillerne som har brukt færrest kamper på å nå 10 og 20 mål, og samtidig hvor raskt de 33 spillerne som har scoret 100 mål eller mer i Premier League har brukt på en rekke ulike milepæler.

Du kan sortere tabellen etter de ulike milepælene ved å trykke på dem:

Med seks mål har Haaland fremdeles noen mål opp til pappa Alfie. På 181 kamper i Premier League scoret Alfie Haaland 18 mål i Premier League.

– Faren vil trolig si at han har flere mål enn meg i Premier League, så jeg må jakte etter det, sier Haaland til BBC.

Det er 15. gang i karrieren at Haaland har scoret minst tre mål eller mer i samme kamp:

Det er også ellevte gang en nordmann scorer tre mål eller mer i en Premier League-kamp. Den første som gjorde det var Jan Åge Fjørtoft for Swindon i 1994.

Ole Gunnar Solskjær, som også er den mestscorende nordmannen i Premier League med 91 mål, har scoret tre mål eller mer i samme kamp tre ganger.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City66001631318
2Liverpool65101551016
3Brighton65011881015
4Tottenham Hotspur6420157814
5Arsenal6420116514
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk