Fotball

Guardiolas forbannelse fortsetter etter ny kollaps: – Den mest smertefulle

(Real Madrid – Manchester City 3–1, sammenlagt 6–5) Det er elleve år siden Pep Guardiola sist vant Champions League. Siden har han opplevd kollaps etter kollaps.

  • Mats Arntzen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Jeg har hatt flere tøffe tap i Champions League. Det er tøft for oss, det skal jeg ikke nekte for. Vi var så nære, sier Pep Guardiola etter kampen.

Manchester City-manageren hadde det i sin hule hånd da laget hans ledet 5–3 sammenlagt i kampens siste ordinære spilleminutt, men to mål på to minutter sørget for ekstraomganger.

Der sørget Karim Benzema for nok et Champions League-øyeblikk som kommer til å hjemsøke mannen som vant med Barcelona i 2009 og 2011.

– Etter å ha overtenkt i årevis, sendte Guardiola utpå sin beste ellever, gjorde smarte bytter som hjalp til å bikke kampen i deres favør, men likevel kollapset alt, skriver Manchester Evening News-journalisten Simon Bajkowski, som følger City tett.

Guardiola er kjent for taktiske krumspring i avgjørende kamper, men mot Real Madrid var friskmeldte Kyle Walker og ferdigsonede João Cancelo på hver sin back de eneste endringene fra den første kampen.

Underveis i kampen fikk han umiddelbar respons da innbytter Ilkay Gündogan – kort tid etter at han entret banen – satte opp angrepet som endte med 1–0-scoringen til Riyad Mahrez.

Innbytteren Jack Grealish var også nære å punktere kampen ved to anledninger, men hadde ikke marginene på sin side. Og på tampen raknet det for Guardiolas menn.

– Dette kan toppe Spurs-kampen som den mest smertefulle «exiten» til Manchester City i Champions League, mener Bajkowski.

Guardiola trakk selv frem tapet for Chelsea som et av de verste. I tillegg har han røket ut på bortemålsregelen ved tre anledninger, og spesielt den sene VAR-annulleringen mot Tottenham i 2019 står igjen som et historisk øyeblikk.

Ofte har baklengsmålene kommet i bølger når «katastrofen» først har inntruffet:

Semifinale-exiten er Guardiolas sjette i en Champions League-finale. Kun José Mourinho har like mange nederlag i semifinalene.

For Manchester City fortsetter jaget etter Champions League-trofeet de fremdeles ikke har, til tross for at de har brukt enorme pengesummer i jakten på det.

– Vi slo ut et lag som har brukt mye penger på å vinne denne konkurransen, sier Real Madrid-keeper Thibaut Courtois, som ble kåret til banens beste etter å ha levert åtte redninger.

FESTSTEMNING: Fede Valverde, Thibaut Courtois, Vinicius junior og Karim Benzema danset seg inn i natten etter 3–1-seieren og 6–5 sammenlagt på Santiago Bernabeu.

TV 2-ekspert og tidligere landslagskeeper Erik Thorstvedt tror at Pep Guardiola kommer til å få høre det.

– Han kommer til å få kjempekritikk. Dette er en grisesmell. Det ser ut til at de har en egen evne til å røre det til når de er litt bedre enn motstanderen, sa Thorstvedt i TV 2s studio.

– Manchester City dreit seg ut. Det er sannheten, mener den tidligere Manchester United-spilleren Patrice Evra.

– Vi var nære, men fotball er uforutsigbart. Noen ganger er det slik og man må bare akseptere det, sier Guardiola.

Les mer om

  1. Champions League
  2. Real Madrid CF
  3. Manchester City