Fotball

BA: Barmen og Andersen trener ikke mandag

Kristoffer Barmen og Mikkel Andersen, som stod over søndagens kamp mot Sandefjord etter Brann-skandalen, blir ikke å se på trening mandag.

TRENER IKKE: Kristoffer Barmen møter ikke på trening mandag. Det gjør heller ikke Mikkel Andersen.
  • Jonathan Simchai Hansen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Det bekrefter klubbens styreleder til BA.

– Vi aksepterer at de er mentalt sliten og har det lite kjekt for tiden, og derfor ikke er klare for trening, sier styreleder Birger Grevstad til avisen.

Lørdag formiddag fortalte Brann-trener Eirik Horneland at de to Brann-spillerene ville stå over klubbens treninger i helgen.

Ingen av dem var med i kamptroppen mot Sandefjord søndag kveld heller.

STÅR OVER: Heller ikke Branns nye keeper Mikkel Andersen trener mandag.

Brann opplyste før helgen at ingen av de to er under politietterforskning etter nachspielet på Brann Stadion i forrige uke.

Politiadvokat Lillian Anderson Kleppe bekrefter overfor VG at politiet nå har foretatt et avhør av den fornærmede av det mulig seksuelle overgrepet på et nachspiel på Brann stadion i forrige uke.

– Her kan vi ikke gå i detaljer på hva som kom frem i avhøret, sier Anderson Kleppe.

– Men det er grunn opprettholde etterforskningen?

– Ja. Politiet etterforsker videre, opplyser politiadvokaten.

– Har dere avhørt vitner som også var på Brann stadion den aktuelle natten?

– Jeg kan ikke gå i detalj om hvem og hva, svarer Anderson Kleppe.

Natt til onsdag ble det først kjent at flere Brann-spillere hadde tatt seg inn og hadde et nachspiel på Brann Stadion natt til tirsdag. Det hele startet som en middag for å integrere sommerens nysigneringer i spillergruppen, men endte opp i en fest inne på Stadion.

I løpet av de siste dagene har det kommet frem at tolv Brann-spillere og syv kvinner var innom nachspielet, og fredag ettermiddag gikk politiet ut med beskjeden om at de etterforsker et mulig seksuelt overgrep knyttet til festen.

Før helgen forklarte Branns daglige leder Vibeke Johannesen hvorfor Barmen og Andersen skulle stå over trening, da i første omgang frem mot søndagens kamp mot Sandefjord.

– To spillere har ikke vært på trening etter enighet med Mikkel Andersen og Kristoffer Barmen. De to er ikke under etterforskning av politiet. Denne saken har vært en alvorlig belastning for de og vi er enige om at de står over trening og ikke er aktuell for kamp i morgen. Jeg må bare be alle å tenke seg om og ikke bidra til rykter og hets som er langt utover grensen. Dette er en krevende sak, sa Johannesen da.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Brann
  3. SK Brann