Uniteds svake hjemmeform fortsetter: Elyounoussi-målgivende sørget for poengdeling

(Manchester United - Southampton 1–1) Annullerte scoringer, sjansesløseri og frustrasjon ble Manchester Uniteds bane mot Southampton. Mohamed Elyounoussi (27) leverte på sin side enda en sterk kamp.

FRUSTRASJON: Cristiano Ronaldo hadde ingen god dag på jobb.

Misbrukte sjanser og dårlige annenomganger har gitt Ralf Rangnick grunn til bekymring i Manchester United. Mot Southampton fortsatte trenden.

Poengdelingen betyr at storklubben kun har vunnet halvparten av hjemmekampene i ligaen denne sesongen.

– Dette er rett og slett ikke godt nok, oppsummerte TV 2-kommentator Øyvind Alsaker i det sluttsignalet gikk.

Da kunne man også høre tendenser til piping blant hjemmesupporterne.

– I dag hadde vi en xG (forventede mål etter sjanser skapt) på 2,57. Southamptons var 0,57. Dette handler ikke om at vi ikke kommer til sjanser. Det handler om at vi ikke er effektive nok, sier Rangnick til Sky Sports.

Den tyske manageren anerkjenner problemene United har for tiden.

– De siste fire eller fem kampene har vi startet ekstremt bra. Nå må vi klare å sette sammen mer enn en omgang i gang.

Hjemmelaget kjørte tidvis over gjestene tidlig i kampen, men Southampton bet seg fast og var etter hvert helt på høyde - og vel så det.

Che Adams utlignet Jadon Sanchos tidlige scoring to minutter etter pause. Nettkjenningen ble orkestrert av Mohammed Elyounoussi, som var nære å få ennå en målgivende pasning 25 minutter før slutt.

ARKITEKTEN OG MÅLSCOREREN: Mohammed Elyounoussi serverte rekkekamerat Che Adams til 1–1.

Da sto United-sisteskanse David de Gea i veien.

Flere tellende scoringer ble det ikke på Old Trafford, hvor både Paul Pogba og Ronaldo fikk hver sin nettkjenning annullert.

Les også

Engelske medier: Mason Greenwood utestengt av Manchester United

Det ene poenget sendte Manchester United foran Arsenal på tabellen på 5.-plass. «The Gunners» har dog to kamper til gode.

Knappe seks minutter var spilt da kampens første store mulighet bød seg på hjemmelaget. Cristiano Ronaldo startet perfekt inn bak Southampton-forsvaret før han rundet keeper Fraser Forster.

KOM IKKE PÅ SCORINGSLISTEN: Cristiano Ronaldo hadde tidenes mulighet tidlig i kampen, men det ville seg ikke for portugiseren.

Hele Old Trafford så ballen i nettet, men Romain Perraud stormet mot eget mål og fikk reddet på streken.

De fartsfylte åpningsminuttene fortsatte. Først var Southampton og Che Adams fryktelig nære inne på fem meter, før Jadon Sancho nesten på egenhånd kontret inn kampens første scoring.

På utrolig vis sto det fortsatt 0–0 etter ti minutter på «Drømmenes Teater».

I drøye ti minutter til måtte hjemmesupporterne vente. Arkitekten Bruno Fernandes sendte av gårde en perfekte vektet pasning mot rekkekamerat Marcus Rashford i bakrom.

Uniteds nummer ti tok med seg ballen inn i feltet hvor han fant Jadon Sancho på bakre stolpe. Et utspilt Southampton-forsvar kunne ingenting gjøre da kantspilleren fikk mulighet fra kort hold. 1–0.

SENDTE UNITED I LEDELSEN: Jadon Sancho har vært et av få lyspunkter for Manchester United-fansen i det siste.

Etter scoringen handlet det meste om hjemmelaget, men trenden med misbrukte sjanser fortsatte.

Inn mot hvilen var det fremdeles «bare» 1–0, og Southampton viste på tampen at de også hadde tenkt til å melde seg på igjen.

To og et halvt minutt inn i annenomgang smalt det. Mohammed Elyounoussi tredde Che Adams igjennom på strålende vis, og alene med de Gea viste spissen klasse.

Avslutningen gikk via begge stolpene og i nettet. Utligningen var et faktum.

Med 25 minutter igjen var Armando Broja fryktelig nære å sende gjestene foran, men David de Gea hang med på notene. Igjen var det Mohammed Elyounoussi som sto bak.

Hjemmelaget var nærmest de tre poengene på tampen, hvor Harry Maguire bare var en enorm Forster-redning unna å redde alle poengene. Slik ble det ikke, og dermed endte det med poengdeling i Manchester.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City66001631318
2Tottenham Hotspur5410135813
3Liverpool5410124813
4Arsenal541094513
5Brighton5401157812
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk