Fotball

Deila: - Det er Hareide som har press på seg etter sine uttalelser

I mai uttalte Malmö-trener Åge Hareide at hans lag var bedre enn Celtic, Molde, Rosenborg og FC København.

Ronny Deila (til venstre) og Åge Hareide møtes i managerduell når Celtic tar imot Malmö onsdag kveld i Champions League-playoff.
  • Pernille Ingebrigtsen

Onsdag møtes Ronny Deila og Åge Hareide i et norsk manageroppgjør når Celtic tar imot Malmö til den første av to playoff-kamper for å nå Champions League-gruppespillet.

Ifølge skotske Daily Record skal Åge Hareide i mai ha skrytt av at Malmö var et bedre lag enn Celtic – i tillegg til sine skandinaviske naboer:

− Vi er bedre enn Celtic, bedre enn Rosenborg. I Norge nærmer Molde seg, men vi er bedre. Vi er bedre enn FC København.

− Vi får se på onsdag. Det er da de må bevise at de er bedre enn alle de lagene, sier Deila, som nå ønsker å se om Malmö kan «walk the walk» slik som treneren kan «talk the talk».

− Vi skal kjempe for å vise at Hareide tar feil. Det er han som har press på seg etter sine uttalelser, legger Deila til.

Les også

Deila: - Jeg kunne ha vært Malmös trener mot Celtic

Skryter av hverandre

Celtic-treneren sier han har stor respekt for Hareide og Malmö, men er overbevist om at Celtic kan vise seg som det beste laget og gå videre til Champions League-gruppespillet.

− Jobben han har gjort i Malmö er fantastisk. Han vet hva han driver med og er en god motivator, sier Deila – som selv får skryt av Hareide.

Malmö-treneren sier at Deila har modnet under det presset som hører med å være manager for en stor klubb som Celtic.

Les også

Her spionerer Hareide på Deila: - Jeg vet ikke hva han fikk ut av det

— Berget vil være motivert

Jo Inge Berget ble ingen hit i Celtic da han kom på lån fra Cardiff, men nå blomstrer karrieren under Hareide i Malmö. Berget har tidligere uttalt at han gleder seg til å møte gamleklubben Celtic, og Deila vet at nordmannen kommer til å være ekstra motivert.

− Jo Inge er talentfull. Kanskje svensk fotball passer ham bedre enn britisk. Han kommer til å være motivert mot oss, men det kommer vi alle til å være, sier Deila.

− Kan ikke endre UEFAs regler

Celtics nyeste signering, Scott Allan, ble lørdag presentert foran fansen. Trolig er han med mot Malmö.

Foran Champions League-møtet med Malmö har Deila og Celtic styrket stallen med den 23 år gamle midtbanespilleren Scott Allan. I Sverige er imidlertid overgangsvinduet stengt.− Vi kan ikke endre UEFAs regler, men det er annerledes for oss i Sverige. Vi er i Champions League-kvalik, men kan ikke signere spillere etter andre runde, sier Hareide til Daily Record.

Både Celtic og Malmö spilte seriekamper i sine land lørdag. Celtic slo Inverness CT 4-2, mens Malmö slo Gefle 2-0. Stefan Johansen spilte hele kampen for Celtic. Magnus Wolff Eikrem startet for Malmö og ble erstattet av Jo Inge Berget etter 61 minutter.

Returkampen mellom Malmö og Celtic spilles i Sverige tirsdag 25. august.

Les også

  1. Hareide leter etter lekkasje i egne rekker: - Irriterende

Les mer om

  1. Champions League
  2. Celtic FC
  3. Malmö FF
  4. Ronny Deila
  5. Åge Hareide