Fotball

Rekdal refser media: - Vil vurdere å stenge treningsfeltet

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal har fått nok av det han kaller hets og usakligheter. Nå varsler han en strengere linje på Valle.

Kjetil Rekdal er sint. NTB scanpix

 • Kjetil Flygind

NADDERUD (Aftenposten): Vålerenga tapte sin fjerde strake kamp da Stabæk avgjorde fem sekunder før full tid. Men VIF-treneren er imponert over det spillerne viser i en blytung tid.

— Det som er sikkert er at det klart beste laget tapte. Stabæk hadde griseflaks. De la bakpå og spilte Drillo-fotball i 75 minutter. Vi gjorde en kanonkamp, sier Kjetil Rekdal etter Vålerengas fjerde strake tap i serien.

Stabæk tok ledelsen ved Luc Kassi etter 50 sekunder. Men da Deshorn Brown endelig scoret VIFs første mål i serien denne sesongen etter 68 minutter, så det ut som kilovis med press og forventninger forsvant fra skuldrene til Rekdals menn.

Les også

Dramatisk avslutning: VIF og Rekdal tapte alt fem sekunder før slutt

Så kontret Stabæk inn 2–1 fem sekunder før full tid. Og jubelscenene fra Browns 1-1-mål var på ny snudd til enorm skuffelse. For VIF er et lag i motgang, et bunnlag uansett hvordan man vrir og vender på det. Nederst på tabellen. Alene. Med null poeng. Det svir og det gir støy fra omgivelsene. Slik er livet på Oslo øst.

— Surt ikke å slå tilbake med poeng

Da Rekdal møtte pressen etter kampen jobbet hjertepumpen på høygir og snakketøyet fikk også kjørt seg.

VIF-treneren var lite snakkesalig i dagene før bunnkampen på Nadderud. Presset var stort, skriveriene mange og meningene minst like mange. Selv ønsket han å ha fokus på kampen. Men da sjansen bød seg etter tap nummer fire klinte Rekdal til:

— Vi må snart begynne å ta poeng, det skjønner jeg også. Men jeg har ingenting å utsette på guttene mine. Med det presset de har hatt på seg, og gå ut og levere den kampen de gjorde i dag, det er fantastisk imponerende. Det viser kvalitetene vi har i laget. Det har de fått skryt for til forskjell fra alle som kritiserer oss, sier Rekdal.

Og fortsetter:

— Når man ser hvor mye skit og usakligheter vi har fått den siste uken, så er det ekstra surt ikke å slå tilbake med å ta poeng. Vi burde vunnet, det er bittert og urettferdig å tape, men sånn er det.

- Hvordan reagerer du på skriveriene som har kommet?

— Vi er blitt hetset fra den ene og den andre, men har stått oppreist.

- Hetset av hvem, hva sikter du ti l, spurte en journalist.

— Følger du ikke med? Sett deg ned og les media så finner du det. Jeg gidder ikke stå her og peke på noen.

- Synes du dere er blitt urettferdig behandlet?

— Nei, hvorfor skal jeg synes det? Men jeg synes det er en del urealistiske standpunkt der ute. Det har jeg sagt før og det sier jeg nå.

FOTBALLINTERESSERT? HER ER NOE AV DET SOM HAR SKJEDD I HELGEN:

Les også

Nasri ble helten da City satte press på United

Les også

PSG sparte Zlatan og de andre stjernene, vant likevel

Les også

Målrekord for Ronaldo i storseier

Vil stanse energilekkasjene

Nå kan konsekvensen av det Rekdal oppfatter som hets, usakligheter og skit, bli at klubbens treningsfelt på Valle blir stengt for andre enn de som tilhører klubben.

— Vi er nødt til å holde mediene unna spillerne så godt vi kan. Og vi blir sannsynligvis nødt til å stenge treningsfeltet for å få ro til å holde på med det vi skal. I stedet for å ha trafikk rundt der av alle slag. Når det blir negative saker dag etter dag etter dag, det tapper energi. Meg kan dere angripe så mye dere vil, det gjør ingenting. Og vi fortjener kritikk for ikke å ta poeng. Det må vi leve med. Men det må gå en grense. Vi må forsvare oss selv og verne om det vi driver med, sier Rekdal.

Det var få hengehoder blant VIF-spillerne etter kampen. prestasjonen mot Stabæk var mer enn godkjent. I perioder også veldig bra. Spesielt etter 1-1-målet. Men Stabæk er et lag med hurtige spillere, og farlige på overganger og kontringer. Som ved begge scoringene. Først ved Luc Kassi, så ved Girogi Gorozia.

Seieren var viktig for bæringene som før kampen også sto med null poeng på tre forsøk.

— Det var viktig å få stoppet rekken av kamper uten seier, så klart. Dessuten var det en god prestasjon av oss. Vi er veldig fornøyd med å ta tre poeng. Nå ser vi fremover, sier trener Billy McKinlay.

Moa med ny skade

Rekdal hevder laget er snytt for tre straffer i år, to på Nadderud lørdag.

— Først handset Morten Skjønsberg på et innlegg, så ble Niklas Castro feid ned. Det er sånn det er. Under normale omstendigheter får du de marginene med

Vålerenga sliter med skader også, som om situasjonen ikke er utfordrende nok fra før. Marcus Sandberg, uttalt førstekeeper, er ennå ikke klar, det samme med backene Robert Lundström og Jasper Arvidsson. I tillegg har Moa pådratt seg en skade på trening, og var ikke i troppen mot Stabæk.

Nå venter cupens 1. runde mot Løten på onsdag.

Det er en oppgave som bør være overkommelig for et Vålerenga i motgang.

— Dette kommer til å snu. Det er jeg helt sikker på. Vi rykker ikke ned, slår Rekdal fast.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport. Der kan du høre hva ekspertene i studio mener om åpenhetsdebatten i norsk idrett:

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Stabæk Fotball
 3. Vålerenga Fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Rekdal nekter spillerne å snakke med pressen

 2. FOTBALL

  Dramatisk avslutning: VIF og Rekdal tapte alt fem sekunder før slutt

 3. FOTBALL

  Rekdal møtte VIF-fansen: - Det er ikke krise, men vi er nødt til å begynne å ta poeng

 4. FOTBALL

  Rekdal: - Kan ikke legge oss ned og synes synd på oss selv

 5. FOTBALL

  Om to uker kan keeperhelten signere for en annen klubb: – Jeg har tenkt til å spille i ti år til

 6. FOTBALL

  Rekdal etter nytt poengtap: - Spillerne får gjerne ta seg en fest