Hattrick-helten signerer ny kontrakt med Molde

<p>Chima enig med klubben om avtale ut 2015.</p>

MOLDE 20120930.Eliteserien 2012. Moldes Daniel Chima Chukwu etter eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Stabæk på Aker Stadion i Molde søndag kveld.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

MOLDE — STABÆK 4-3:

Til tross for at det ble cupexit på Alfheim onsdag, har denne uka vært svært oppløftende for MFK-spiss Daniel Chima Chukwu. Han scoret MFKs eneste mål mot Tromsø, og ble matchvinner mot Stabæk søndag med sitt første hattrick for klubben.

Etter kampen fortalte Ole Gunnar Solskjær at klubben hadde kommet til enighet med angriperen om ny kontrakt. Nigerianeren har fortsatt ikke skrevet under, men har i samråd med sin agent takket ja til avtalen som strekker seg ut 2015. - Vi ble ferdige med forhandlingene denne uka, men jeg har ikke skrevet under. Det kommer jeg til å gjøre så snart som mulig, sier han til Rbnett.

Føler seg ønsket

21-åringen har ikke fått så mye spilletid som han har ønsket denne sesongen, men den nye kontrakten er i hvert fall et tydelig signal fra klubben.

- Den får meg til å føle meg ønsket. Det viser at trenerne har tro på meg, og at jeg har noe å tilby på dette nivået, sier han.

De tre scoringene mot Stabæk gjør at han er oppe på fem totalt i serien. Han takker toppspillerutvikler Erling Moe for at det løsnet.

— Jeg har vært på riktig sted til riktig tid denne uka. På trening har Erling lært meg hvordan jeg skal bevege meg for å komme i flere scoringsposisjoner, og det har fungert, sier han.

Forventer flere mål

MFK-manager Ole Gunnar Solskjær var naturligvis strålende fornøyd med spissen etter tre scoringer mot Stabæk. Han mener spissen har forvaltet sjansene sine godt denne sesongen.

— Han har ikke spilt så mye denne sesongen, ettersom Davy (Claude Angan) har vært så god. Det har vært vanskelig å sette ham ut. Chima har likevel tatt vare på sjansene han har fått, og nå har han scoret fire ganger i løpet av én og en halv kamp. Kanskje har det hjulpet med ny kontrakt, at han ser at vi tror på ham, sier Solskjær.

Han er ikke i tvil.

- Jeg er sikker på at Chima kommer til å score flere ganger denne høsten. Han har scoret enormt mange på andrelaget, og nå begynner han også i eliteserien.

Sov fra start

Det endte med seier i søndagens kamp, men åpningen på kampen var forferdelig for MFKs del. Ikke mer enn tolv sekunder gikk det før det sto 0-1 på resultattavla. Franck Boli lurte en sovende Vegard Forren og scoret ett av tidenes kjappeste mål i eliteserien.

Det ble ytterligere to mål for gjestene, men det spilte liten rolle da MFK totalt banket inn fire.

- Å slippe inn mål etter 12-13 sekunder er ikke kjekt. I forkant av det andre målet skulle vi hatt frispark to ganger, og nummer tre kommer som resultat av dårlig konsentrasjon. Sånt sett slipper vi egentlig inn bare to mål, sier Solskjær.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk