Fotball

Sandnes Ulf endelig til fjerde runde i cupen

Kent Håvard Eriksen dundret inn de to første målene og sendte Start ut.

OVERRASKELSE: Sandnes Ulf ble for sterke for Start.
  • Reidar Løfaldli

SANDNES ULF — START 3-1

Det var ikke mye som skjedde innledningsvis på kampen, men etter seks minutter ble Pontus Engblom felt like utenfor 16-meteren. Frisparket banket Kent Håvard Eriksen rett gjennom muren og direkte inn i nettmaskene. Dermed 1-0 til hjemmelaget før sju minutter var spilt av kampen.

Få minutter senere var hjemmelaget nok en gang på farten. Men dessverre lyktes ikke helt Kent Håvard Eriksen og Pontus Englbom i fellesskap å tråkle seg gjennom forsvaret.

Dryge kvarteret var spilt da det ble klart for 2-0 til Sandnes Ulf. Bojan Zajic spilte Kent Håvard Eriksen gjennom. Han gjorde ingen feil og dundret ballen for andre gang i kveld ballen inn i nettmaskene.

Les også

Viking ute av cupen

Start skapte ikke sjanser

Den første halvdelen av førsteomgang viste med all tydelighet hvorfor Start ligger helt i bunnen av tippeligaen. Ikke en eneste målsjanse har de spilt seg fram til så langt. Og spillet er heller ikke mye å skryte av. Hjemmelaget ser derimot ut til virkelig å ha fått blod på tann etter sine to scoringer tidlig i kampen.

Nærmeste gjestene har vært å skape en målsjanse. Et innøvd frispark kunne endt med noe annet enn at hjemmelagets forsvar klarte å blokkere ballen. Men det vil seg liksom ikke for lettere frustrerte Start-spillere.

Luktet på overgangsmuligheter

Sandnes Ulf luktet stadig på overgangsmuligheter, og få minutter før pause fikk den stor sådan. Det var Trond Erik Bertelsen som fosset fram på venstresiden, men Eirik Schulze klarte ikke å få full kontroll på ballen. Der kunne ført hjemmelaget nærmest punktert kampen.

Hjemmelaget kunne gå til pause med 2-0-ledelse, en ledelse som er fullt fortjent slik kampen har utviklet seg. To flotte mål av Kent Håvard Eriksen den første kvarteret gjorde at Sandnes Ulf kunne styre resten av omgangen i sitt tempo.

Reduserte på sin første mulighet

Like etter pause var hjemmelaget nær ved å øke sin ledelse. Nok en gang var det Kent Håvard Eriksen som var arkitektene bak det hele. Men forsøket hans endte rett utenfor stangen.

Og hjemmelaget var rett etterpå igjen på farten, denne gang ved Pontus Engblom. Men keeper fikk en fot på ballen, og det ble bare et hjørnespark.

Etter 54 minutter scoret Start på sin aller første sjanse i kampen. Innbytter Lars-Jørgen Salvesen fikk stå umarkert inne i feltet og kunne heade inn reduseringsmålet.

Hjemmelaget ble baktunge

Scoringen satte virkelig liv i Start-spillerne, uten at de klarte å komme seg til de helt store sjansene. Hjemmelaget bli litt mer baktunge, og kom ikke med så mye folk framover på banen som tidligere i kampen.

Etter 72 minutter var Start veldig nær en utligning. Sandnes Ulf-keeper Saku-Pekka Sahlgren bommet fullstendig på et høyt innlegg. Men Start-spilleren, som sto like bak, klarte ikke å styre ballen mellom stengene. Der var hjemmelaget heldige.

Engblom øket ledelsen

Så var det Pontus Engblom sin tur til å score mål. Etter litt fram og tilbake fikk han ballen på kort hold, og han banket ballen opp i nettmaskene. Dermed 3-1 til hjemmelaget, og bare kvarteret igjen å spille av ordinær tid.

En viktig scoring for hjemmelaget all den tid de virkelig var presset av Start i perioden like før dette målet kom.

Like etter den scoringen forlot faktisk Pontus Engblom banen og ble erstattet av Niklas Sandberg. Tidligere i omgangen kom Steinthor Thorsteinsson inn for Bojan Zajic.

Eriksen kunne punktert kampen fullstendig

4-1 burde og kunne det vært fem minutter før slutt. Kent Håvard Eriksen kom alene med keeper, men klarte ikke å sette ballen forbi han. Slike sjanser setter han vanligvis enkelt i målet.

Men selv om han ikke scoret der og da, så ordnet han de to første målene for hjemmelaget og var en konstant trussel for Start-forsvaret.

Ikke siden 1968 har Sandnes Ulf, den gang het laget bare Ulf, vært videre til fjerde runde i cupen.

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Sandnes Ulf
  3. IK Start