Fotball

For ett år siden spilte de sammen på guttelandslaget. Nå trener kompisen med Ronaldo

Molde-keeper Jonatan Byttingsvik (16) tror fotballkompisen Martin Ødegaard har det som skal til for å lykkes i Real Madrid.

Tidligere lagkamerater: Moldes juniorkeeper Jonatan Byttingsvik har fulgt sirkuset rundt Martin Ødegaards overgang til Real Madrid med stor interesse de siste dagene.
 • Trond Hustad
  Trond Hustad
  Rbnett

MOLDE: – Det er selvfølgelig vanskelig å slå gjennom i en slik klubb med så mange store stjerner. Men Martin har så spesielle kvaliteter at ingenting er umulig. Hvis han får bygge seg opp på andrelaget først mener jeg at han kan etablere seg i troppen på litt sikt, sier Byttingsvik.

Spilte sammen

I fjor spilte han på G16-landslaget sammen med Strømsgodsets stjerneskudd. De var blant annet sammen på en turnering i Tyrkia for ett år siden.

Martin Ødegaard ble presentert som Real spiller torsdag. Emilio Butragueño fra Real Madrid sammen med ham.

– Allerede da var det mange agenter og speidere som var der for å se Martin spille. Han var veldig god, men utviklinga etterpå gikk også utrolig fort. Han var inne i en kurve som var enormt bratt, sier Byttingsvik– Hvordan opplevde du Martin Ødegaard som person?: – Han var som alle andre. Vi spilte kort og hadde det hyggelig sammen på kveldstid. Jeg var ny på G16-landslaget og han tok imot meg med åpne armer. Han var bare en snill og bra fyr.

Spilte mot USA

De to spilte sammen fra start da Norge møtte USA i Tyrkia-turneringa. Byttingsvik ble umiddelbart imponert over ballbehandlinga, både i kampene og på treningene.

– Han viste voldsom teknikk og fullt overblikk, hadde alltid kontroll på hvor medspillere og motspillere var på banen. Han lekte seg egentlig med ballen, som om han spilte på løkka sammen med kompisene sine. Men samme hvor mye rart han fant på kom han alltid ut av situasjonen med ball, uansett hvor mange som var rundt ham.

– Hvordan er det å se en jevnaldring du kjenner signere kontrakt med Real Madrid?

– Det er jo kult at dette skjer med en jeg har spilt med. Det viser at alt er mulig hvis man har talent og jobber målrettet og strukturert hver dag, sier Byttingsvik som er sønn av Molde Fotballs tidligere markedsdirektør Jan Arild Byttingsvik. Både han og brødrene Frode og Svein Ivar har bakgrunn fra MFK.

– De var gode, men ingen av dem fikk det store gjennombruddet. Så målet mitt er at jeg skal ta det siste steget, smiler han.

Tøff konkurranse

I påska i fjor var MFKs keepertalent på ny samling med G16-landslaget i en UEFA-turnering i Portugal. Men da var Ødegaard allerede flyttet opp på G17-landslaget. Der er Byttingsvik aktuell nå.– Det skal være ei samling i februar, men uttaket er ikke kommet ennå. Jeg er spent på om jeg blir tatt ut, sier han.

Førstevalget er Christian Kjetil Haug, tidligere Sarpsborg-keeper som nå spiller i Manchester City.– Jeg var på samling med prosjektet «Morgendagens keepere» i Oslo for to uker siden. Der var også den andre konkurrenten min, Marius Halvorsen fra Ålgård. Det kommer vel litt an på hvilke tilbakemeldinger Frode Grodås gir til landslagsledelsen, sier Byttingsvik.

Åtte treninger

Uansett fryder unggutten seg over hverdagen i Molde for tida. Han tilhører juniorgruppa, men trener nå fast med A-laget to eller tre ganger i uka.– Det avhenger litt av hvor mange av de andre keeperne som er med på trening. Jeg har noen fritimer som gjør at jeg kan trene på dagtid, forteller Byttingsvik som går første året i toppidrettsklassen ved Molde videregående.

Totalt trener den ambisiøse målvakta åtte ganger i uka, seks fotballtreninger og to økter med styrketrening.

– Jeg regner med jeg får spille noen juniorkamper i cup og turneringer denne sesongen. Og så er målet å få en del kamper i 2. divisjon, sier han.

Nyland forbildet

For øyeblikket er han fjerdekeeper i MFK, bak Ørjan Nyland, Ethan Horvath og Neydson da Silva (18).

– Jeg er veldig stolt av å trene med Norges beste lag. Ørjan Nyland er det store forbildet, både på og utenfor banen, sier han.

Les også

 1. Tidligere Molde-spiller: - Ingen sier nei til Real Madrid. Uansett.

 2. Som 15-åring debuterte han mot Brann. Nå har han imponert Norling.

 3. Ødegaard har lært verden noe Jo Nesbø,  Solskjær og Bjørgen aldri har greid

 4. Ancelotti: - Vi har en klar plan for Ødegaard

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde8512158716
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Martin Ødegaard
 3. Molde FK