Fløya-damene sendte Amazon på skraphaugen

Nyopprykkede Fløya inviterte til overkjøring og målfest mot Amazon i serieåpningen.

STARTET MÅLFEST: Fløya-keeper Marja Sofie Holmestrand Hætta åpnet målkontoen da hun satte inn 1-0 i 1. omgang.

Det var knyttet stor spenning til sesongåpningen mellom Fløya og Amazon på Fløyabanen søndag. Fløya er nyopprykket fra 2.-divisjon, mens gjestene rykket ned fra Toppserien i 2015. Siden den gang har Amazon hatt store utskiftninger, og mot Fløya fikk åtte debutanter sjansen fra start.

Keeper-scoring

Dermed var det hjemmelaget som førte kampen, og etter 26 minutter fikk hjemmelaget straffe etter at Elin Åhgren Sørum ble taklet. Som i fjor gikk Fløya-keeper Marja Sofie Holmestrand Hætta fram for å ta straffen, og satte den sikkert i buret.

JUBEL: Fløya-damene jubler etter 4-0-seier i serieåpningen.

– Hun har en enormt sterk fot; keeperen har ikke sjans når hun blåser den inn, sier Roger Nilsen til iTromsø.Det var stort sett det eneste Hætta gjorde i kampen, for svake Amazon skapte ikke en eneste målsjanse i Tromsø.

Traff kryss-stanga

Det var bare 1-0 til pause, men det kunne fort ha vært mer. Gjestene fra Grimstad skapte ikke noe som helst, og så ut som en soleklar nedrykkskandidat på Fløyabanen. Bedre ble det ikke da Fløya doblet ledelsen to minutter etter hvilen.

Kathrine Pleym måkte ballen i kryss-stanga fra omtrent 25 meter. Ballen spratt ut i feltet, og mens Amazon-keeperen sprellet ved stolen trillet Celine Nergård inn 2-0. — Det var helt perfekt. Det var akkurat denne starten vi håpet på, sier Nergård til iTromsø.

Med 20 minutter spilt ble vondt verre for bortelaget. Høyreback Frida Martinussen skulle bare slå et innlegg fra høyre, men på finurlig vis suste ballen over keeper og rett i krysset.

Syv minutter senere var det Celine Strands tur på scoringslista. Et skudd fra 20 meter suste i nettaket, og sluttresultatet ble med det 4-0 i en imponerende serieåpning.

— Vi skal ikke ta helt av; det var ikke all verdens motstand, sier Roger Nilsen.