Jürgen Klopp har en elendige finalestatistikk: - Jeg er ansvarlig for tapet

Liverpool-trener Jürgen Klopp lover å ta laget til nye finaler etter at rødtrøyene tapte onsdagens europaligafinale.

Det ble nok et finaletap for Liverpool-trener Jürgen Klopp da Sevilla vant europaligafinalen.

Sevilla ble historiske da laget vant sin tredje strake europaligafinale onsdag kveld.

Samtidige fortsatte Jürgen Klopps dårlige finalestatistikk. Tyskeren står nå med tap i sine fem siste finaler:

Europaligafinalen onsdag kveld, ligacupfinalen med Liverpool tidligere i år, en mesterligafinale med Borussia Dortmund og to tyske cupfinaler med Borussia Dortmund.

— Det er viktigere ting i livet enn fotball. Jeg tror ikke Gud har en plan for meg at jeg alltid skal ha uflaks i finaler, sa Klopp etter finalen som endte 3-1 til Sevilla.

— Jeg har vært heldig i livet - jeg sitter her som Liverpool-manager. Jeg ser ikke på meg selv som en uheldig person, fortsatte tyskeren, ifølge Sky Sports.

Får skylden:

Les også

Tidligere Liverpool-profiler gjør denne spilleren til syndebukk

Tar på seg ansvaret

Klopp lover at det blir flere finaler, og at laget vil lære av tapet.

— Jeg er ansvarlig for denne prestasjonen. Jeg lover alle at vi skal bruke tapet og komme sterkere tilbake, sa han, ifølge BBC.

Daniel Sturridge sendte Liverpool i ledelsen etter 35 minutter, men det spanske laget kom sterkt tilbake i annen omgang. Kévin Gameiro scoret like etter pause, før Coke gjorde to mål og sikret Sevillas tredje strake europaligatittel.

Sevilla møter enten Atletico Madrid eller Real Madrid i Norge i august:

Les også

Slik kan du sikre deg billett til festkvelden på Lerkendal

Liverpool-spillerne deppet etter finaletapet for Sevilla.

Klopp mente flere av dommeravgjørelsene gikk imot Liverpool i onsdagens kamp i Basel. Blant annet var det tre handssituasjoner innenfor Sevillas sekstenmeter i første omgang, og på 3-1-scoringen vinket linjedommeren for offside, men dommer Jonas Eriksson godkjente målet.

— I en finale der det er jevnt, trenger man litt flaks. Det hadde ikke vi. Hvis vi hadde ledet 2-0 til pause, hadde det vært annerledes, sa Klopp.

Ordspilloppmakerne slår seg løs:

Les også

Liverpool møtes med billige ordspill etter kollapsen

Dommeren får støtte

Den tidligere toppdommeren Graham Poll mener imidlertid at svenske Eriksson gjorde rett i alle situasjonene Klopp refererer til.

— Liverpool har en dårlig sak om det ønsker å skylde på dommeren. Han gjorde rett i å ikke blåse straffe, skriver Poll i Daily Mail.

Han mener også det var korrekt å ikke blåse for offside da Sevilla scoret, ettersom ballen kom fra Liverpool-spiller Philippe Coutinho.

Liverpool, som havnet som nummer åtte i Premier League denne sesongen, blir uten spill i Europa kommende sesong. Med seier i europaligafinalen hadde laget tatt seg til mesterligaen. (©NTB)

Spesielt?