Fotball

LSK – et Bosman-lag alene

<p>Elleve spillere på utgående kontrakt. – Et større problem for klubben enn for oss, mener Karim Essediri.</p>

FotballLa Manga - Spania18.02.2008Lillestrøm v HalmstadFoto: Morten Olsen, DigitalsportKarim Essediri
 • Marius Vik

ÅRÅSEN (Aftenposten.no): 100% Fotball satte tirsdag opp en liste over alle Bosman-spillerne i den norske toppdivisjonen. 105 er de i antall, færrest har Viking med sine tre, mens Sogndal har hele ti spillere på utgående kontrakt.

Flest finner du likevel på Romerike.

Hele 11 av spillerne i Henning Bergs A-stall er Bosman-spillere, og kan skrive under for en ny klubb allerede 1. juli, to av dem kan gjøre det allerede i dag.

Stefan Gislason og Youssef Sekour har kontrakter som går ut 1. august, mens de ni resterende har kontrakt frem til nyttår: Karim Essediri, Espen Søgård, Lars Kristian Eriksen, Pål Steffen Andresen, Edwin Eziyodawe, Kristoffer Tokstad, Stian Ringstad, Lunan Ruben Gabrielsen, og Fredrik Gulbrandsen.

Vil ha noe rotasjon i gruppa

Hvem eller hvor mange av disse som er å finne i LSK-drakten også neste år, er langt fra klart.

— Mye av dette avhenger av økonomien i klubben. Samtidig er det også en fordel med en viss utskifting i spillerstallen, det kan være bra å få noen nye, friske fjes inn.

Vi har tilbudt Karim (Essidiri) ny kontrakt, mens ungguttene Stian Ringstad, Lunan Ruben Gabrielsen og Fredrik Gulbrandsen også har fått tilbud om forlengelse , forteller sportsdirektør Torgeir Bjarmann.

Youssef Sekour vil ikke bli tilbudt kontraktsforlengelse etter å ha gått skadet i hele sin tid som LSK-spiller, mens Edwin Eziyodawe også er langtidsskadet, og har en høyst usikker LSK-fremtid. Da gjenstår det likevel ni spillere som ikke vet hva de gjør kommende sesong.

Jeg tror det er et større problem for klubben enn det er for oss spillerne .

— Skulle de miste alle spillerne, så blir det jo veldig vanskelig for LSK, det tar litt tid før nye spillere finner sin rolle og presterer på banen. Selv fikk jeg et kontraktsforslag i forrige uke, uten at jeg har bestemt meg for hva jeg gjør neste sesong ennå, sier Karim Essidiri, samtidig som han er kjapp med å understreke at han ”trives veldig godt på Åråsen”.

Det er et godt signal til Torgeir Bjarmann, men vel så stor spenning knytter det seg til hva som vil skje med trioen Espen Søgård, Lars Kristian Eriksen og Pål Steffen Andresen. Sistnevnte har tidligere sagt til Aftenposten at han ikke aner hva han gjør kommende sesong http://fotball.aftenposten.no/eliteserien/article201839.ece , men har endelig begynt å få litt spilletid etter skademarerittet.

Optimistisk Søgård

Espen Søgård har spilt alle Lillestrøms kamper denne sesongen, og hele 267 kamper etter debuten i 1999. Det gjør ham til den tredje mest brukte spilleren i Lillestrøms historie, uten at det gir noen garanti for en ny kontrakt.

— Jeg har pratet litt med Torgeir (Bjarmann) her i gangene.

— Det må være lov å spørre litt, spesielt siden jeg har flere å tenke på der hjemme. Jeg synes det ser positivt ut, uten at vi har hatt noen formelle samtaler ennå, sier LSK-legenden til Aftenposten.no..

Selv bedyrer Lillestrøms mangeårige midtbanemotor at han ikke har begynt å tenke på noen andre klubber, men at han kanskje burde gjøre det for å tvinge Lillestrøm på banen. For at hjertet hans er gult og svart har det aldri vært noen tvil om, og Søgård synes det er viktig at man også ser det større perspektivet.

Jeg føler fortsatt at jeg bidrar mye på banen, og er i stadig utvikling som fotballspiller .

— Det sportslige må alltid være viktigst, men jobben utenfor bør også vektlegges. Ikke bare som kontinuitetsbærer, men også for at man stiller opp for klubben – det har blitt noen konferanser og møter jeg har stilt opp på etter hvert. Lillestrøm vet i alle fall hva de får med meg, både på og utenfor banen, forteller 31-åringen.

Etterlyser dialog

Lars Kristian Eriksen er inne i sin tredje sesong på Åråsen, og har etablert seg fast på den ene backen. Likevel har det ikke blitt noen ny kontraktsprat, og den gamle Lyn-spilleren etterlyser bedre kommunikasjon fra klubben.

— Det hadde ikke skadet om de holdt oss litt orientert om hva som skjedde. I fjor begynte de kontraktssamtalene ganske sent, og selv om jeg ikke har tenkt så mye på at kontrakten snart går ut, så ligger det jo litt i bakhodet.

27-åringen innrømmer nemlig at Bosman-situasjonen ikke har gått helt upåaktet hen i spillergruppa.

Jeg skjønner at det kan være vanskelig for klubben, spesielt siden de slet nå sist med å finne hovedsponsor. Noe stort tema er det ikke, men det er jo litt snakk mellom oss som er på utgående kontrakter, om man har hørt noe eller fått noe nytt kontraktsforslag , sier Eriksen til Aftenposten.no.

 1. Les også

  Her er Bosman-laget

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KULTUR
  Publisert:

  Hun ble trukket penger via suspendert Facebook-konto: – Ingen hjelp fra Meta

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5