Fotball

Rosenborgs kriseuke

<p>Det var uka hvor RBK skulle befeste plassen på toppen av tabellen. Tre kamper og to poeng senere innrømmer Jan Jönsson at det har smøget seg inn usikkerhet i troppen.</p>

rosenkaal Foto: Scanpix

 • Ole Kristian Sagbakken

janne Foto: Scanpix

– Veldig skuffende, selvsagt, sier treneren til Adresseavisen.

– Jeg tror det er en miks av slitne bein, mange skader samtidig, og at vi rett og slett ikke får uttelling på sjansene. Vi hadde tross alt fem-seks store sjanser i kveld, fortsetter han.

Men etter 1-1 i en tam kamp i Sandnes, 0-1 mot Hønefoss 16. mai og 0-0 i går, medgir RBK-treneren at han kan se spor av usikkerhet i måten laget spiller på for tiden.

– Ja, det kan ha smøget seg inn usikkerhet i spillet vårt i det siste. Samtidig går mangelen på uttelling fort utover selvtilliten, sier han.

– For lavt bunnivå

De andre spillerne var like ærlige som sjefen:

– Vi har hatt det tungt i spill mot etablert forsvar, og sliter med å score, sier Jim Larsen.

– Vi hadde selvsagt forventet mer poeng på disse kampene. Men det vil seg ikke, og det er vanskelig å svare på hvorfor det blir slik, sier Rade Prica.

– Altfor dårlig. Vi skal slå alle på Lerkendal. Men vi varierer altfor mye. Fra det fantastiske til det helt begredelige. Det er bunn-nivået som må opp, sier Markus Henriksen.

Selnæs i stolpen

Revansjelyst. Det var et nøkkelordet før kampen. Men var det fint lite som tilsa at revansjelysten sto ut av øynene på spillerne etter tapet 16. mai.

Jönsson har rett når han sier at laget produserte fem-seks bra sjanser – mot et Odd-lag som ikke skapte noe som helst. Men det tok 27 minutter før publikum våknet til liv. Markus Henriksen driblet to mann alene, og skjøt rett utenfor. Ti minutter senere trodde da også publikum at RBK tok ledelsen, da Ole Selnæs på vakkert vis skrudde et frispark rundt muren. Men i stolpen.

Etter pause fortsatte RBK å være det skapende laget. Uten at det ble det store trykket mot André Hansen i Odd-målet. Nærmest var Rade Prica da han skjøt hardt på målvakten noen minutter før slutt – men midt på.

– Mer tankevirksomhet

Dermed har RBK gått to hjemmekamper på rad uten å score mål. Pricas utlikning – ut av ingenting – i Sandnes, er sist laget scoret mål. I den kampen skapte RBK to målsjanser, 16. mai talte Adresseavisen tre målsjanser – i går ble tallet seks. Det gir et snitt på 3,5 per kamp.

Og etter kampen i går er Molde, som var tre poeng bak for tre runder siden, fire poeng foran.

– Det blir litt ekstra tankevirksomhet etter slike kamper. Men vi må se framover. Nå får vi telle opp hvem som kan være med mot Vålerenga, og gjøre en god kamp der før ferien. Dette var jo en periode hvor vi skulle få rotert litt på laget. I stedet har det blitt mye skader, sier Jönsson, og tenker på at Borek Dockal måtte gå av i går med strekk. Og at Jim Larsen måtte stå over.

Pipekonsert

«Framover, framover» ble det ropt fra tribunen i går da kampen gikk mot slutten og RBK ikke maktet sette inn noen sluttspurt. Da lagene gikk av banen kom pipekonserten.

For to uker siden var det et tema blant supporterne at RBK kunne skaffe seg en luke på tabellen før lagene tok ferie 28. mai. Først og fremst på grunn av Rosenborgs egne prestasjoner, men også når man så på motstanderne.

I stedet har usikkerheten begynt å snike seg inn på Lerkendal.

 1. Les også

  Nesten som seier for Odd

 2. Les også

  - For dårlig

 3. Les også

  Maktet ikke score

 4. Les også

  Dårligste på ti år

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Jönsson tror ikke på destruktivt Hønefoss-lag

 2. FOTBALL

  Fredheim Holm og Prica på topp

 3. FOTBALL

  Jönsson: - Bedre enn poengfangsten viser

 4. FOTBALL

  Jönsson: - Selnæs helt klart aktuell fra start

 5. FOTBALL

  Svensson: - Uvant å bli benket

 6. FOTBALL

  Jönsson er på sporet av edelt metall igjen