Fotball

Høgmo i Aftenposten Junior-intervju: – Jeg har aldri vært redd for å miste jobben

Per-Mathias Høgmos trener det norske herrelandslaget i fotball. Nå er målet hans å få Norge til fotball-VM om to år.

svp://112633?view=ap
  • Fredrik Saltbones
  • Hannah Felicia Taug

– Vi jobber for å komme til VM i Russland, sier Per-Mathias Høgmo til Junior-journalistene Hannah Felicia (13) og Oscar (13).

Landslagstreneren for de norske fotballherrene møter Junior-journalistene på Ullevaal stadion. Forrige gang det norske landslaget spilte kamp her, tapte de 0-3 mot Tyskland. Det var Norges første kamp for å prøve å kvalifisere seg til verdensmesterskapet i fotball om to år.

Vil ikke grave seg ned

Lørdag og tirsdag skal Norge spille mot Aserbajdsjan og San Marino. Norge bør vinne begge disse kampene for å ha en sjanse til å kvalifisere seg til å spille i fotball-VM som spilles i Russland.

Per-Mathias Høgmo ble intervjuet av Hannah Felicia (13) og Oscar (13) på Ullevaal stadion.

Norges landslag har fått mye kritikk fordi de ikke vinner nok kamper. Og noen fotballeksperter mener Høgmo ikke lenger bør være Norges landslagssjef. – Hvordan er det å ha en jobb mange mener du bør slutte i?

– Man må ikke grave seg ned når det går litt tungt, og man må ikke ta av når det går bra. Det handler om å tenke på det du kan gjøre noe med hele tiden.

– Har du noen gang vært redd for å miste jobben?

– Nei, det har jeg aldri vært. Som fotballtrener må man alltid ha fokus på den jobben du skal gjøre her og nå. Jeg ønsker at spillerne ikke skal tenke på konsekvenser, men i stedet tenke på arbeidsoppgaver. Og jeg ønsker å være sånn selv.

Tre kjappe spørsmål:

– Hva ville du gjort hvis du ikke var trener?

– Jeg er utdannet lærer, så jeg ville sikkert jobbet som det ved et universitet eller en videregående skole.

– Har du noen gang begynt å gråte etter et tap?

– Nei, jeg er heller sånn at jeg blir følsom når jeg er veldig glad. Når vi taper, blir jeg mer irritert.

  • Ingen Ødegaard på landslaget: — Håper han finner en ny klubb i neste vindu

– Føler du et stort ansvar for landslagets prestasjoner?

– Ja, jeg har et brennende ønske om at norsk fotball skal utvikle seg, og landslaget er veldig viktig for det norske folk. Så på den måten føler jeg at det ligger mye ansvar i jobben jeg har. Og jeg er svært motivert for å gjøre jobben best mulig.

Hannah Felicia (13) og Oscar (13) er fra Gjelleråsen like utenfor Oslo. De er veldig interesserte i fotball, og de spiller begge for Gjelleråsen IF. Hannah Felicia var med på å vinne Norway Cup i sin aldersklasse tidligere i år.

– Hva slags forhold har du til spillerne? – Jeg er jo en lærer og veileder. Det er det som ligger i å være trener; å få det beste ut av hver spiller.

– Hva gjør du når landslagsguttene ikke er her?

– Jeg ser veldig mye fotball på TV, og jeg reiser rundt i Norge og utlandet og ser kamper fra tribunen. Og så har jeg mye møter her på Ullevaal med folk i Fotball-Norge.

– Hva tror du resultatet blir i kampene mot Aserbajdsjan og San Marino?

– Jeg har troen på at vi vinner begge kampene.

Det er 18 år siden sist de norske fotballherrene spilte i et fotball-VM.

svp://112633?view=ap

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Per-Mathias Høgmo