Fotball

Chelsea-sjefen etter ydmykelsen: – Jobben min er alltid i fare

Maurizio Sarri fikk spørsmål om han frykter sparken etter seksmålstapet i Manchester.

Maurizio Sarri hadde mye å notere underveis i ydmykelsen mot Manchester City. Foto: CARL RECINE / REUTERS

 • Odd Inge Aas
  Odd Inge Aas
  Journalist

Manchester City-Chelsea 6–0

ETIHAD STADIUM, MANCHESTER: – Ciao, sa Maurizio Sarri. Så reiste han seg og gikk ut fra pressekonferansen etter at Chelsea-laget hans hadde blitt ydmyket med 0–6 mot ligalederen.

Det var ment som et farvel til journalistene, som da hadde spurt om han nå frykter at han må ta farvel til Chelsea-jobben. De som bestemmer i London-klubben er ikke kjent for å være tålmodige med trenere som ikke får det til.

Akkurat nå står laget med 0–12 på de tre siste bortekampene. Like før jul var det 11 poeng ned til Manchester United. Nå har Ole Gunnar Solskjær krøpet forbi og har den lukrative fjerdeplassen.

– Jeg vet ikke, du må spørre klubben. Jeg vet ikke, svarte Sarri da han ble spurt om han frykter å få sparken.

– Jeg er bekymret for laget mitt, jeg er bekymret for prestasjonen. Jobben min er alltid i fare, så jeg er ikke så bekymret for det, sa den tidligere Napoli-treneren.

Les også

Solskjær tenkte «wow»: – Du får frysninger og gåsehud

Maurizio Sarri og Pep Guardiola snakker sammen før toppoppgjøret på Etihad. Foto: Jon Super / TT NYHETSBYRÅN

Pep mener Abramovitsj bestemmer

I starten av sesongen feide de blå all motstand av banen, og begrepet «Sarri-ball» var et honnørord. Nå er det blitt symbolet på alt som ikke fungerer. Etter kampen fikk han støtte av Manchester City-manager Pep Guardiola.

– Jeg vet nøyaktig hva han prøver å få til. De slo oss på Stamford Bridge, og mot Napoli i fjor var det noen perioder hvor de var bedre enn oss. Jeg sier det ofte, folk skjønner ikke hvor vanskelig det er i starten. Mitt første år var også vanskelig. Noen forventer at med en ny trener og nye spillere skal det gå bra med en gang. Det tar tid, minnet Guardiola om.

Han mener at kollegaens jobb nå avhenger av hva Chelsea-eier Roman Abramovitsj og hans ledelse bestemmer seg for å gjøre.

– Det avhenger bare av om eierne og de som bestemmer virkelig tror på det. Hovedgrunnen til at jeg kom til Manchester City var sjefene, styrelederen og spesielt Txiki. Jeg trengte ikke å overbevise ham. Han kjenner meg, sier Guardiola.

Han siktet da til klubbens fotballdirektør Txiki Begiristain. De to jobbet sammen også i Barcelona.

Guardiola fortalte at ledelsen tiltro til ham ikke forandrer seg med resultatene.

– Det er derfor jeg liker holdningen i denne klubben, og slik vil det også være fremover.

Les også

Her kan du lese mer om selve kampen: Manchester City ydmyket Chelsea – sendte kraftig varsel til gullrival Liverpool

Sergio Agüero herjet med Chelsea og scoret hat trick. Foto: Jon Super / TT NYHETSBYRÅN

Sarri vil ikke endre stilen

Sarri sa også at han ikke har noen planer om å endre måten å spille på. Italieneren pekte på at stilen ga gode resultater tidlig i høst.

– Nå må vi bare skjønne hvorfor det ikke fungerer nå. Det er ikke enkelt. Målet er å spille min fotball, jeg kommer ikke til å endre det.

Etter tapet for Arsenal i januar, sa en sint Sarri at spillerne han har er vanskelige å motivere. Det syntes han ikke var et problem søndag kveld.

– Følelsen var god gjennom uken. På møtet lørdag var det bra, det samme under oppvarmingen. Jeg følte motivasjonen var det på det riktige nivået i denne kampen. Vi startet bra, men slapp inn et mål etter fire minutter på en dum måte.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38275683325186
2Manchester United382111673442974
3Liverpool38209968422669
4Chelsea381910958362267
5Leicester City382061268501866
 • Champions League
 • Europaliga
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Manchester City
 2. Chelsea FC
 3. Premier League