Gunnarsson i tenkeboksen etter Sogndal-kampen

<p>Veigar Pall Gunnarsson avgjør Stabæk-fremtiden neste uke.</p>

OSLO 20121111.Stabæks Franck Boli scorer 2-0 i eliteserie kampen Stabæk mot Sogndal på Nadderud stadion søndags kveld.Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
  • Lars Heltne

STABÆK-SOGNDAL 2-1

NADDERUD (aftenposten.no) : Det har vært langt mellom lyspunktene i årets Stabæk-sesong. I sin siste eliteseriekamp på hjemmebane på minst ett år, kunne ”de blaa” innkassere årets femte seier. Det gjorde samtidig serieavslutningen ekstra spennende for Sogndal, som er skjøvet ned på kvalikplass før møtet med Brann i serieavslutningen.

— Et enormt løft

Veigar Pall Gunnarsson har fått en ny start på karrieren etter Stabæk-returen i høst. Mot Sogndal viste islendingen gode takter i angrepet sammen med Franck Boli, som scoret det første målet i hjemmeseieren. Et frispark fra Bjarni Eiriksson doblet Stabæks ledelse før hvilen, før Ulrik Flo hamret inn Sogndals redusering i andre omgang.

Til tross for å ha blitt tatt inn i Stabæk-varmen for andre gang, kan ikke Gunnarsson love at han blir å finne på Nadderud i første divisjon neste sesong.

— Det er ikke bestemt ennå. Jeg tar nok en avgjørelse i løpet av de nærmeste dagene, sier Gunnarsson.

- Har du fått noen tilbud fra andre klubber?

— Nei, svarer angriperen.

Uansett smakte trepoengeren godt for bæringene, som fikk massiv kritikk for den slappe innsatsen i 0-6-tapet for Lillestrøm på Åråsen forrige runde.

Det var et enormt løft i en kamp vi var nødt til å heve oss. I kveld viste vi hundre prosent innsats. Seieren hjelper mye på selvtilliten , sier Gunnarsson.

Tenker fremover

Stabæk-trener Petter Belsvik var også en lykkelig mann etter seieren. Han innrømmer at hele laget måtte ”filleristes” ettes etter fadesen i Lillestrøm forrige uke.

De fortjente litt kjeft. I kveld hadde vi alt et lag skal ha: Innsats, duellvilje og tæl. Det smakte godt etter all motgangen vi har hatt , sier Belsvik.

Om det smakte så godt at klubbens beste spillere har lyst til å bli værende, gjenstår å se. Tidligere har 17 år gamle Herman Stengel sagt at han ikke ønsker å spille i første divisjon. I tillegg er det altså ikke klart om Gunnarsson fortsatt blir Stabæk-spiller neste år.

Vi har kontrakt med 15 spillere og håper at de blir værende. Herman er en av dem og vi håper også å få med oss Veigar. Jeg tror han kan danne en ny superduo i angrep sammen med Franck Boli , sier Stabæk-sjefen.

Søndag skapte hans elever trøbbel i bunnstriden. Neste uke ønsker de å lage trøbbel i toppen når de avslutter sesongen mot Strømsgodset i Drammen. Ronny Deilas menn ønsker å avslutte med en seier etter å måtte se seg slått av Molde i kampen om seriegullet.

De har vel ikke tapt på hjemmebane på et år, og den statistikken hadde det vært supert å bryte. Vi kom i alle fall i stemning i kveld , sier Belsvik.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk