Fotball

Solskjær: - Gullkampen er ikke avgjort

Både Ole Gunnar Solskjær og Vegard Forren er klar på at Molde må gjøre løft i sommerpausen.

svp://103296?view=bt
 • Erik Birkeland

Se høydepunkter fra kampen i vinduet ovenfor

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær var skuffet, men ikke forbannet etter tapet mot Rosenborg. Nok en gang så han eget lag slippe inn en tidlig scoring på bortebane.

Les også

Børsen: Hva syns du om Moldes prestasjon mot Rosenborg?

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær og Christian Gytkjær(bak,tv) snakker med pressen etter kampen på Lerkendal.

— Forbannet blir jeg ikke. Reaksjonen i etterkant var bra, vi tok tak i kampen etter det og spilte god fotball og fikk målet. Det 3-1-målet er det jeg blir mest, kall det skuffet, forbannet eller hva du vil. For da blir det vanskelig. Det var en god fotballkamp i førsteomgang, mindre bra i andre av begge lag.Molde-manageren påpeker at ikke alt fungerte som det skulle defensivt i møtet med serielederen, men roser samtidig angrepsspillet laget leverer i den første omgangen.

— Selv om målene var fine scoringer er det ting vi kan rette på. Men vi spiller en del god fotball framover i banen vi også, og vi skaper sjanser. Vi er nære på og vi får en scoring annullert. Mattias (Moström) blir tatt på streken. Mot Haugesund var det straffe, her blir det frispark. Det var litt marginer som var mot oss i en liten periode i førsteomgang.

Les også

Helland takket Bruttern med scoring: - Det minste jeg kan gjøre

Men Molde-manageren ønsker ikke å legge skylden for tapet på dommerne.

— Jeg synes dommerne gjør en god jobb. Vi klager ikke på dommeren. Det er det siste vi skal gjøre. Vi må se på oss selv og bruke sommeren godt.

- Rosenborg feirer som om gullkampen avgjort. Er det bare å si gratulerer?

— Nei, de vet det jo at det ikke er avgjort de også, men åtte poeng er et stort forsprang. Vi har en tøff jobb hvis vi skal tenke på gull, men vi skal konsentrere oss om det vi kan forbedre. Vi må bli bedre og ta flere poeng i løpet av høstsesongen.

- Forferdelig start

Det var en skuffet Vegard Forren som møtte pressen etter tapet mot erkerivalen.

— Det er en forferdelig start på en tøff kamp, så det er dårlig av oss. Jeg er forberedt på et skudd mellom bena og forsøker å lukke bena, uten å klare det helt. Han (Helland) er god i de situasjonen, men det er for svakt av oss at han ender der allerede etter 39 sekunder. Vi var godt forberedt, men tydeligvis ikke godt nok.

Også Forren mener Molde må bruke sommerpausen godt for å ta flere poeng i neste halvdel av sesongen.

— Vi må bli tøffere i en hver duell over hele banen og unngå å havne i trøbbel på enkle måter. Vi kan ikke fortsette å slippe inn mål så tidlig på bortebane, da blir det tøft å hente poeng.

— Vi gjør en veldig dårlig andreomgang. Vi jobber godt, men blir for hissig og det blir mye tøffe dueller. Samtidig er det slik det skal være, det er to gode lag. For vår sin del går det mye ut over prestasjonen, og vi klarer ikke å skape nok til å legge press på dem i andreomgang. Det er den 3-1-scoringen rett før pause som gjør det tøft for oss.

Les også

 1. Trengte 39 sekunder på å score mot Molde etter 35 dager ute

 2. Midtsjø forlot Lerkendal på krykker - RBK usikre på hvor alvorlig skaden er

 3. Video: Her senker Gytkjær tittelutfordrer Molde

svp://103296?view=bt

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt23146347212648
2Molde23145457263147
3Rosenborg23125649301941
4Viking2312564741641
5Kristiansund2312383028239
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK
 3. Molde FK