Fotball

Helland og Bruttern: - Dårlig tempo. Det er bare å beklage

Helland og Bruttern dønn ærlige etter sliteseieren over 2. div-laget.

  • Ole Sagbakken

TRONDHEIM (adressa.no): RBK – Nest-Sotra 3-1: — Det så ikke ut som vi var på stasjonen, og som at vi spilte en rekruttkamp. Så ærlige må vi være. Ikke for å være ufin overfor noen, men vi kan ikke henge denne opp på samme tavle som Dortmund-seieren borte i 1999, akkurat. Vi må stikke fingeren såpass i jorda, sier Pål André Helland til adressa.no.

— 1. omgang er det altfor mye føring av ball, det er dårlig tempo og vi likner ikke oss selv. Så blir det bedre etter pause, men det er ikke noe fyrverkeri, sier trener Kåre Ingebrigtsen.

Les også

Kjemperedninger gjorde Hansen til dagens mann

Før han legger til.

— Men noe fyrverkeri forventet jeg ikke heller. Det er mange nye spillere, som har få relasjoner til hverandre, så jeg gjør dem ikke noen tjeneste, akkurat.

Midtsjø og Vihjalmsson

Da snakker Bruttern om reservene som fikk sjansen mot 2. divisjonslaget Nest-Sotra.

Og etter 1-0 etter fem minutter, signert kveldens kaptein Fredrik Midtsjø, trodde alle at det skulle bli grei skuring og «alle hjerter gleder seg».

Tvert etterpå var imidlertid Lerkendal-debutant Erlend Dahl Reitan uheldig og var sist på Nest-Sotras utlikning. Men før Lerkendal-publikummet rakk å bli nervøse scoret Matthias Vilhjalmsson. Da var det gått ni minutter i 4. runde-kampen, og man så for seg en festaften foran begge mål.

I stedet ble RBK gradvis svakere. Det gikk sakte, man slet med å skape noe, og Andre Hansen måtte varte opp med en kanonredning for å unngå at gjestene utliknet før pause.

Les også

Alle resultatene fra fjerde runde i cupen

De siste 45 tok RBK over banespillet mer, men i løpet av de første 20 minuttene av omgangen skapte Nest-Sotra to gedigne sjanser til å utlikne, og igjen var

Hansen redningsmann. Mot slutten tok imidlertid RBK mer over igjen, og rett før slutt kunne innbytter og «comeback-kid» Pål André Helland runde keeper og sette inn 3-1. Som berget noe av inntrykket.

— Viktigste var å gå videre

Etterpå var imidlertid både Helland og Bruttern enig med de snaut 4000 som så kampen: Prestasjonen hadde vært svak.

— Det er synd, og det må vi bare beklage. Samtidig får vi ikke mer enn et avansement, så sånn sett får vi maks ut av kampen, sier Helland.

— Vi skal slå Nest Sotra, og det gjør vi. Jeg skulle helst sett at vi var like friske som ved de to første scoringene våre hele tida, men slik ble det ikke, istemmer Bruttern.

Byttene bestemt på forhånd

Han er likevel klar på at byttene han gjorde midtveis i 2. omgang, da Mike Jensen og Anders Konradsen kom inn, ikke skjedde for å få mer ro i rekkene. Heller ikke byttet med å sette inn Helland mot slutten.

— Nei, det var planlagt på forhånd. De hadde to store sjanser etter pause, men jeg mener vi ville ha klart å skru opp tempoet igjen om det hadde behøvdes, sier Bruttern om den saken.

Les også

Ungdom slutter fordi skiidretten legger opp til at de skal bli verdensmestre

For Helland, som var tilbake for første gang på en liten måned, ble kvelden til slutt en opptur. En fin stikker fra Magnus Stamnestrø satte ham opp alene med keeper, som Helland rundet elegant og satte ballen i tom kasse. Nå melder han seg klar for Bruttern til storkampen mot Molde lørdag.

— Det er alltid artig å score mål, smiler Helland om den saken.

PS! Trekningen for kvartfinalene skjer torsdag klokken 13.

Les også

  1. The Guardian: - Zlatan ønsker to millioner i uka for å spille for United

  2. Hevder Stabæk-treneren kan få sparken innen kort tid

  3. Derfor drøyer Mourinho-ansettelsen

  4. Arsenal henter sveitsisk midtbanestjerne

  5. Samuelsen (19) hentet inn i landslagstroppen

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Rosenborg BK