Mourinho nærmer seg tre millioner kroner i bøter

Manchester United-manager Jose Mourinho (53) risikerer nok en karantene etter uttalelser om dommer Anthony Taylor.

Manchester United-manager Jose Mourinho er siktet av FA for dommeruttalelser igjen. Her beklager han 4-0-tapet mot Chelsea sist helg etter 1-0-seieren mot Manchester City onsdag.

I løpet av sin trenerkarriere har Mourinho allerede pådratt seg en samlet straff på over 2,6 millioner kroner, ifølge Squakwa.

Stort sett har årsaken vært krass oppførsel mot dommere.

Nå er han igjen etterforsket av det engelske fotballforbundet (FA) på grunn av at han stilte spørsmål ved om Anthony Taylor var egnet til å dømme kampen mot Liverpool på Anfield.

Taylor bor like ved Old Trafford, Uniteds hjemmebane, noe Mourinho ikke mente var ideelt. Dermed er han siktet for å sette spillet i vanry. Premier League-managere har heller ikke lov å omtale dommere før kampene spilles.

– Jeg mener Mr. Taylor er en veldig god dommer, men jeg mener noen med overlegg setter ham under press og da kan det bli vanskelig for ham å gjøre en god prestasjon, sa Mourinho før den kjedelige 0-0-kampen som ikke inneholdt noen kontroversielle dommersituasjoner.

Han var rask med å legge til at han «ikke ønsket å si for mye om temaet. Jeg har lært en lekse, siden jeg så ofte er blitt straffet for mine uttalelser om dommerne». Det spørs om det hjelper.

16 kamper totalt

Nå har Mourinho frist til å forklare seg innen 31. oktober klokken 19.00. Hvis ikke risikerer han nye bøter og suspensjoner.

Like før han fikk sparken i Chelsea sist sesong rakk Mourinho å pådra seg en kamps karantene og 40.000 britiske pund i bot to ganger, etter å ha klaget på dommerens innsats i tap mot Southampton og West Ham.

Ved det ene tilfellet kalte han dommerne redde for å gi Chelsea straffe. Mens Arsenal-manager Arsene Wenger slapp unna da han kalte kamplederen svak og naiv etter et tap mot Chelsea noen uker før.

– Nå vet vi hva som er lov å si, hva som er forskjellen mellom redd og svak og naiv. Redd koster 50.000 pund, svak og naiv er tillatt. Nå kan alle managere skrive ned disse ordene, og så vet vi hva som er lov å si på pressekonferanser og hva som ikke er det, sa Mourinho, ifølge NRK.

Råd til å betale

Totalt er han blitt suspendert i 16 kamper som trener. Den hardeste straffen fikk 53-åringen da han pådro seg 40.000 pund og tre kampers karantene som Inter-trener.

Det fikk han etter å ha vist et X-tegn med armene mot dommeren i 0-0-kampen mot Sampdoria i 2010. Dommeren viste ut Inter-spillerne Ivan Cordoba og Walter Samuel i denne kampen. I løpet av sine tre år i Real Madrid pådro han seg seks kampers karantene totalt.

Denne bevegelsen ga Mourinho tre kampers karantene og 40.000 pund i bot som Inter-trener i 2010 på San Siro.

Uansett med en ukelønn på rundt 300.000 britiske pund i uken, har hvert fall United-manageren råd til å betale bøtene.

Det skal også sies at Mourinho er dyktig på å samle pokaler. Totalt har det blitt to Champions League-titler, tre Premier League-titler, en La Liga-tittel, to Serie A-titler og to titler i den portugisiske serien.

Så langt har Mourinho til gode å vise hva han kan få lag til å utføre i Manchester United. Rødtrøyene har kun sopt sammen 14 poeng på 9 kamper. Lørdag klokka 16.00 venter Burnley hjemme.