Fotball

- Glad fotballen er slik

Sju av 16 elitelag er ute av cupen.

  • Arve H. Blystad

Undervurdering, tett kampprogram og mobilisering av mindre klubber kan være noen av årsakene til mange cupbomber, mener HamKam-trener Vegard Skogheim.

Skogheim starter med kampprogrammet i mai, som han tror spilte en cuprolle.

– Det var utrolig mange kamper i mai. Med en kamp i uka kunne dette vært annerledes, sier HamKam-treneren, og fortsetter:

– Det er ingen lette kamper, og undervurdering må tas på alvor. 2. divisjonslaget Alta henger jo fortsatt med. Lag fra Adeccoligaen og lavere mobiliserer gjerne litt ekstra mot lag høyere i systemet. De jobber enda litt hardere, og har ingenting å tape. Ting viskes litt ut i cupen.

HamKam slo ut Kongsvinger torsdag, og er klar for 4. runde for første gang på sju år. Søndag kveld skal det trekkes, og det ligger kun ni eliteserielag i hatten.

– Jeg ser enkelt på det, selv om mange av de beste lagene er ute. Får vi Rosenborg, Molde eller Vålerenga spiller den delen ingen rolle. Men det er selvfølgelig større sjanse for å trekke et lag fra vårt nivå nå, sier Skogheim, og legger til:

– Vi brukte cupen som motivasjon. Vi ville havne i hatten i år, vi ville til 4. runde.

4. rundekampene spilles 19. og 20. juni. HamKam spiller bortekamper i serien 16. juni (Ranheim) og 23. juni (Bryne).

– Trekker vi et eliteserielag, er sjansen stor for at vi får bortekamp, og da får vi et tøft kampprogram. Men slik er det. Nå er vi bare utrolig godt fornøyd med at vi har gått videre, sier HamKam-treneren.

Av eliteserielagene henger Start, Molde, Sogndal, Vålerenga, Rosenborg, Odd, Haugesund, Lillestrøm og Tromsø med i cupen, og noen av disse lagene har møtt tøffe utfordringer. Start slo Flekkerøy 2-1, Vålerenga slo Asker 3-2, Molde måtte ha straffesparkkonkurranse for å slå ut Hødd, og Ull/Kisa yppet seg skikkelig mot Sogndal i saftbygda.

Brann (tap mot Mjøndalen), Viking (Bryne), Hønefoss (Alta), Aalesund (Ranheim), Strømsgodset (Asker), Sandnes/Ulf (Flekkerøy) og Sarpsborg (Kvik Halden) er ute.

Brann og Viking røk ut på hjemmebane i 3. runde. Strømsgodset forsvant allerede i 2. runde.

Les mer om

  1. Fotball-NM