Fotball

Ingebrigtsen innrømmer: - Vi har slakket av litt

Men Rosenborg-treneren forsikrer om at tenningen og innsatsen er tilbake i laget.

Kåre Ingebrigtsen mener at Rosenborg har vært litt slakke på trening.
  • Sjur Magnus Bergstrøm

Rosenborg er nå halvveis i oppladningen til cupfinalen mot Sarpsborg 08 førstkommende søndag. På grunn av landslagspausen har seriemesterne manglet flere spillere, men Kåre Ingebrigtsen er godt fornøyd med arbeidet de har fått gjort så langt.

— Jeg synes det ser veldig bra ut. Vi har strammet oss opp, både spillerne og trenerne. Det har vært bra på trening, både i kvaliteten og intensiteten. Vi har løftet oss et par hakk, sier Ingebrigtsen til adressa.no.

Les også

  1. RBK-spissens gullmedalje solgt for 60.000 kroner

  2. Rosenborg øker salget av sesongkort

Slakket av litt

Mange har ment at Rosenborg virket slappe i de siste kampene av eliteseriesesongen og Ingebrigtsen innrømmer at det i hvert fall på trening ikke har vært like bra som tidligere i sesongen.

— Vi har innsett at vi ikke har vært like god på trening som vi var tidligere, og det er opp til oss selv. Det handler om hva vi gjør på trening og inngangen til dem. Vi har både cupfinale og to Europakamper igjen i år, så det må være kvalitet i øktene, sier han.

50-åringen var derfor godt fornøyd med det han så av spillerne sine i forrige uke. Tenningen var til stede, og høyt konkurranseinstinkt preget øvelsene.

— Alle var på mentalt, og vi hadde bestemt oss sammen for at det skulle være ordentlig trøkk og kvalitet i treningene frem til cupfinalen. Der har vi klart, så vi har hentet inn 10-15 prosent. Vi hadde slakket av litt, sier Ingebrigtsen.

Les også

Derfor ble det lite feiring for 50 år gamle Bruttern

Glad for lite spilletid på landslaget

I dag får Ingebrigtsen også tilbake de fire spillerne som var tatt ut til Norges to playoffkamper mot Ungarn, og ingen av dem fikk mye tillit da Norges EM-drøm ble knust. Alexander Søderlund fikk 60 minutter på banen for Norge, Pål André Helland spilte 50 minutter, mens hverken André Hansen og Ole Selnæs fikk spilletid i løpet av de to kampene.

— Det som er veldig bra nå er at de ikke har spilt fryktelig mye, så det er ikke noe vi trenger å ta hensyn til. De går inn og er klare for trening, og det er bra for oss. De kan komme inn og forberede seg på samme måte som resten av gjengen, og det blir strålende for oss, sier Ingebrigtsen.

- Mange mener RBKerne burde spilt mer for Norge. Hva tenker du?

— Det har ikke jeg noen kommentar til. De får spille ganske mye på søndag og det er det eneste jeg mener med den saken.

Kommer over EM-skuffelsen

Rosenborg-treneren har tidligere spøkt om at Norge måtte gå videre til EM slik at han ikke fikk tilbake skuffede spillere i oppladningen, men han tror ikke det skal være noe problem med selvtilliten og humøret til kvartetten.

— Jeg tror ikke det er så mange deppede folk i Rosenborg. Vi skal spille cupfinale på søndag og det gleder alle oss til. Alle i fotball-Norge er skuffet over at vi ikke er i EM, men så ser vi på nyhetene at det ikke er alfa og omega. Vi kommer oss gjennom den skuffelsen og gleder oss til å spille finale.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt21135344192544
2Molde21125451262541
3Kristiansund2112272925438
4Rosenborg21114643271637
5Viking2110564140135
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Kåre Ingebrigtsen
  3. Rosenborg BK