Fotball

Spurs festet grepet om femteplassen

<p><a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=288359"> <strong>Liverpool — Tottenham 0-2:</strong></a> Vant for første gang på Anfield siden 1993.</p>

Tottenham Hotspur's Rafael Van der Vart (L) shoots past Liverpool's Glen Johnson (R) to score during their English Premier League soccer match at Anfield in Liverpool, northern England, May 15, 2011. REUTERS/Phil Noble (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) NO ONLINE/INTERNET USAGE WITHOUT A LICENCE FROM THE FOOTBALL DATA CO LTD. FOR LICENCE ENQUIRIES PLEASE TELEPHONE ++44 (0) 207 864 9000 Foto: Scanpix

  • Knut Skeie Solberg

Liverpool's Dirk Kuyt (R) challenges Tottenham Hotspur's Steven Pienaar during their English Premier League soccer match at Anfield in Liverpool, northern England, May 15, 2011. REUTERS/Phil Noble (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) NO ONLINE/INTERNET USAGE WITHOUT A LICENCE FROM THE FOOTBALL DATA CO LTD. FOR LICENCE ENQUIRIES PLEASE TELEPHONE ++44 (0) 207 864 9000 Foto: Scanpix

Sist Tottenham slo Liverpool i Liverpool i Premier League var 25. august 1993. Da vant London-laget 2-1. Og i dag, 18 år senere, var det klart for Spurs-seier på Merseyside i ligasammenheng igjen. Rafael Van der Vaart og Luka Modric scoret hvert sitt mål for Harry Redknapps menn.

— Vi visste det kom til å bli en tøff kamp, og jeg er meget fornøyd med måten vi gjennomfører kampen på. Vi blir selvsagt satt under press ved noen anledninger, men stort sett spiller vi en meget god kamp, sa Harry Redknapp til TV2 like etter kampslutt.

Redknapp var spesielt imponert over stopperparet sitt. Og da i særdeleshet skadeforfulgte Ledley King.

— Ja, han var utrolig i dag. Vi tok en sjanse med å bruke ham i dag, men han er en utrolig fotballspiller og viser det i dag, skrøt Redknapp.

Skuffet Dalglish

- De spilte antakeligvis bedre enn oss i dag. Jeg tror ikke Pepe (Reina) måtte gjøre alt for mange redninger, men vi klarte heller ikke å skape nok i den andre enden av banen, sa Liverpool-manager Kenny Dalglish til Sky Sports.

— Det er skuffende å måtte avslutte sesongen på denne måten i vår siste kamp på Anfield, men det tar ingenting vekk fra den fantastiske jobben vi har gjort siden januar, sier Dalglish.

Spurs i føringen

Tottenham åpnet kampen best og var hakket foran Liverpool i det meste de foretok seg fra start. Presisjonen var bedre, balltempoet høyere og viljen til å angripe var større i bortelaget. Og dette resulterte i en fortjent ledelse allerede etter ni minutters spill.

Et hjørnespark fra Luka Modric’ presise fot endte hos ditto presise Rafael Van der Vart som volley-duppet ballen utagbart i Liverpool-keeper Pepe Reinas høyre hjørne.

  • Vi følger Tottenham: Siste nytt om klubben her

Hjemmelaget yppet seg

Etter dette fortsatte Tottenham trykket, riktignok uten å skape de store sjansene. Spurs, anført av en svært så utfyllende midtbaneduo i Modric og Sandro sentralt i banen, var faktisk det beste laget i nærmere 30 minutter. Men da begynte Liverpool å yppe seg.

Flere ganger i regi av Suárez og Carroll i hjemmelagets angrep. Kombinasjonsspillet dem i mellom ga imidlertid ikke tellende resultat – selv om de helrøde var svært nær i 38. minutt da Carroll headet ballen over på bakre stolpe. Praktisk talt på åpent mål.

Like før pause fikk Suárez testet frisparkfoten fra omkring 20 meter. Skuddet gikk imidlertid to meter utenfor og lagene gikk inn i Anfield-garderobene med 0-1 i målprotokollen.

Tvilsom straffe

2. omgang startet jevnspilt, uten noe tydelig initiativ til noen av lagene. Og lite av nevneverdig karakter skjedde før i det 55. minutt da Pienaar forserte inn i venstre del av Liverpools 16-meter. En noe klønete John Flanagan dyttet Steven Pienaar med såpass kraft i ryggen at han gikk i bakken – med ett av to Tottenham-bein plassert på, eller like utenfor, 16-meterstreken. Dommer Howard Webb pekte på straffemerket – til Liverpool-spillernes store protester.

Luka Modric satte straffen midt i mål, mens Pepe Reina gikk til høyre. 2-0 til Tottenham etter 56 minutters spill.

Kenny Dalglish var ikke enig i dommer Webbs avgjørelse.

- Det var ikke engang frispark, så det betyr ingenting om det skjedde innenfor eller utenfor feltet. Men det er nok best for meg å gjøre som (Everton-manager David) Moyes, og ikke komme ut til pressekonferansen.

Dalglish siktet til sin kollega som nektet å snakke med media etter at Everton tapte for West Bromwich lørdag.

Etter dette la Tottenham seg, naturlig nok, noe lavere i ballen. Dette resulterte i mer ballbesittelse for de rød og mer defensiv beinflytting for bortelaget. Et kampbilde Tottenham tilsynelatende fikset noe bedre enn sin motstander. For sjanser var det lite av etter 0-2-scoringen. Liverpool var frampå på et knippe dødballer, men maktet ikke få ballen bak Cudicini i Tottenham-målet.

Statistikksenter Premier League:

I føringen i kampen om Europa

Dermed er de hvitkledde fra London ett poeng foran Liverpool i kampen om 5. plassen, som gir spill i Europaligaen, foran siste serierunde. En runde der begge lagene skal møte motstand fra Birmingham. Liverpool har Aston Villa borte, mens Totteham tar i mot laget med samme navn som byen på White Hart Lane.

Les også

  1. Newcastle sjokkerte Chelsea

  2. Hangeland-dobbel

  3. West Ham rykket ned

  4. Blemme for Arsenal

  5. Hangeland: - Har aldri scoret to i samme kamp

Les mer om

  1. Engelsk fotball