Gjelsten: - Har ikke kjøpt oss til gullkamp

<p>Molde-investoren avviser at 20 millioner til spillerkjøp gjør at Molde nå er i førersetet.</p>

gjelsten lead
  • Nils-jarle Sætre

Ole Gunnar Solskjær fikk før sesongen stor hjelp av investorers bankkonto for å hente spillere, men likevel mener Bjørn Rune Gjelsten at Molde ikke kan kjøpe seg til seriegull.

— Suksess i fotball kan ikke kjøpes eller bestilles. Det er bare mye hardt arbeid som ligger bak. Oppriktig kan jeg si at vi ikke har kjøpt oss resultater, sier Gjelsten til iTromsø en drøy uke før det som kan bli en aldri så liten seriefinale på Alfheim.

Bursdagsfeiring

Da tar Gjelsten med sin far til Tromsø for 80-årsfeiring. Også andre venner blir med privatflyet nordover. Dette blir første bortekampen Gjelsten ser med Molde denne sesongen.

— Det er riktig at jeg bidro med 20 millioner til spillerkjøp, men vi har solgt nøkkelspillere for nesten like mange millioner, som har kommet klubben til gode. Nettobeløpet på spillerkjøp er beskjedent. Vi har vært nøkterne og edruelige, legger han til.

Statistikksenter Eliteserien:

(Artikkelen fortsetter)

Ole Gunnar Solskjær har ledet Molde til seks poengs ledelse, med en kamp mer spilt enn serietoer Molde. (Foto: ERIK BIRKELAND)

Skryter av Tromsø

Gjelsten mener det er naturstridig.

— Det er veldig hyggelig å se at TIL og Molde gjør det så bra. De begge kommer fra middels store byer og realistisk sett skal de ikke kunne konkurrere med klubber som Rosenborg i Trondheim, Brann i Bergen, Viking i Stavanger og Vålerenga i Oslo , sier Gjelsten.

— Både Molde og TIL har toppfotballkultur i veggene, og den har levd over tid. Hvorfor? Fordi de er profesjonelle og ryddige i styret og administrasjonen over tid. Når man ser på ressursene disse to klubbene har til rådighet, så er det virkelig imponerende hvilke resultater de har klart å skape. Og begge klubbene har mange spillerne med lokal forankring. Vi er veldig stolte over dette i Molde. Det er kjempeviktig for oss, legger Gjelsten til.

«Kjøpelaget» RBK

Og Gjelsten klarer ikke la være å gi et lite stikk til Rosenborg. Trønderne fikk nylig 15 millioner å handle for.

— Det er andre lag, jeg skal ikke nevne navn, som har kjøpt seg resultater i det siste.

Og der får han støtte fra Per-Mathias Høgmo.

— I sommer har Molde solgt for 10 millioner, mens Rosenborg har kjøpt for 20 millioner, sier TIL-treneren.

Lokal forankring

Gjelsten vil også påpeke at Molde har mange lokale spillerne som har spilt mye i år.

­- Jeg er veldig stolt over at vi har stor lokal forankring i Molde. Daniel Berg Hestad, Magnus Wolff Eikrem, Magne Hoseth, Pål Erik Ulvestad, Vegard Forrem og Knut Olav Rindarøy er seks spillere som har bidratt mye i år. Dette er kjempeviktig for klubben, sier investoren.

Det kan også være verdt å nevne at Rosenborg hadde hele ni utlendinger på banen fra start mot Sogndal torsdag.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk