Fotball

Edvartsen tilbudt å dømme 2. divisjon: - Vi synes det er underlig

Norges Fotballforbund skal ha tilbudt Svein-Erik Edvartsen å dømme på tredje høyeste nivå neste sesong.

Svein-Erik Edvartsen skal ha blitt tilbudt å dømme i 2. divisjon neste sesong.

Norges Fotballforbund skal ha tilbudt Svein-Erik Edvartsen å dømme i 2. divisjon neste sesong. Det melder VG.

Edvartsen har stevnet Norges Fotballforbund (NFF) for feilaktig avskjedigelse, men i november skal han ifølge avisen ha blitt tilbudt 2. divisjonsdømming.

Det tilbudet skal imidlertid 38-åringen ha avslått.

– Vi har fått høre at NFFs generalsekretær til sponsorer og sentrale personer i fotballfamilien forsøker å selge inn at forbundet ønsker å ha Edvartsen som dommer, men ser ingen grunn til å kommentere dette fra vår side ut over at vi synes det er underlig at det er i orden at han dømmer, bare han gjør det i 2. divisjon og lavere – langt under sitt kompetansenivå, skriver John Christian Elden, Edvartsens advokat, til VG i en epost.

Les også

Svein-Erik Edvartsen har stevnet Norges Fotballforbund

Det skal ha vært Edvartsens egen klubb Hamar IL Fotball som tok initiativ til møtet som fant sted i november.

– NFF har ikke tatt initiativ til å møte Svein-Erik Edvartsen, og vi har ikke drøftet hans jobb som seksjonsleder. Han ble som kjent avskjediget fra jobben og det er inngått et dommerforlik som betyr at Edvartsen ikke dømmer i Eliteserien eller OBOS-ligaen i 2018. Utover det ønsker ikke vi å spekulere i hvordan saken eventuelt kan løses utenfor rettssalen ettersom det er motparten som har stevnet NFF, sier Svein Graff, direktør for kommunikasjon og samfunn i Norges Fotballforbund.

Den betente saken startet med at Edvartsen lå i strid med dommersjef Terje Hauge og dommerforeningen. Det hele endte med at Edvartsen ble fritatt for dommeroppdrag i 2017 etter at blant annet en av hans tidligere assistentdommere gikk hardt ut mot hoveddommeren og fortalte at han følte seg mobbet og trakassert.

Les også

Edvartsen tilbakeviser NFFs epost-påstander: - Jeg kan bevise at det er umulig

Etter at partene inngikk et forlik, eksploderte det hele på nytt da NFF ga dommeren sparken fra jobben som seksjonsleder i fotballforbundet.

NFF skal ha undersøkt flere titalls eposter som omhandlet den betente dommerkonflikten i vår. Disse ble sendt til norske nyhetsredaksjoner, og NFF skal ha konkludert med at Edvartsen har sendt flere disse selv.

Edvartsen valgte på sin side å ta fotballforbundet til retten for feilaktiv avskjedigelse. (@NTB)