LSK testet seg mot 16 år gamle gutter før cupfinalen

Isabell Herlovsen (26) gikk av treningen med en liten kjenning på baksiden av låret, men lover at hun er cupfinaleklar.

LSK Kvinner spilte tirsdag treningskamp mot klubbens G16-lag. Her er Lene Mykjåland i duell med en av guttespillerne.
  • Pernille Ingebrigtsen

LILLESTRØM (Aftenposten): LSK Kvinner kjørte en litt annerledes trening tirsdag – hvor de testet seg i spill mot klubbens gutter 16-lag, noe de pleier å gjøre ved jevne mellomrom. Tirsdagens økt ble kjørt med et rent LSK Kvinner-lag mot et blandingslag av LSK-damer og G16-spillere.

— Vanligvis pleier vi å teste oss mot et rent guttelag, men i dag var poenget at flest mulig av våre spillere var i aksjon, sier LSKs nøkkelspiller Isabell Herlovsen, som ble kåret til årets spiller i Toppserien.

Hun sto over den siste av fire omganger, men forsikrer alle som er glad i LSK om at det ikke er noe alvorlig – og at hun blir å finne på banen når LSK møter Trondheims-Ørn i lørdagens cupfinale på Telenor Arena.

— Alt er i orden!

Les også

Herlovsen ble årets spiller: - Jeg kjente tårene presse på

— Veldig gøy

Både hun og lagvenninne Lene Mykjåland (27) sier det er fint å få teste seg mot gutter.

Isabell Herlovsen synes det er nyttig å få teste seg mot klubbens G16-lag.

— Dette er bra matching, og på disse guttene er det sånn passe størrelse også. Det er greit at de ikke er så veldig mye bedre, men vi får testet oss på styrke og hurtighet. Vi har god nytte av dette, sier Herlovsen.- Jeg synes det er veldig gøy å spille mot guttene. Det er ekstra utfordrende, og så må man tenke litt kjappere, og få beina til å gå litt kjappere, sier en alltid like blid Lene Mykjåland – som klarte seg utmerket mot LSKs gode 16-åringer.

Les også

Landslagsprofil forlenger med LSK

Fikk spille 11 mot 11

Trener Monica Knudsen var mest opptatt av at spillerne skulle få spille på stor bane, men sier matchingen mot guttene er bra for laget.

— Vi er jo ikke så mange i troppen, så vi er nødt til å hanke inn noen hver gang vi skal spille stort, så det var hovedgrunnen til at vi kjørte en slik type trening. Og disse gutta er ganske gode, så da får vi ok motstand også. De er sterke i kroppen, og vi får litt duellspill som er bra for oss. Og så er jo noen av dem raske, som gjør at posisjoneringen blir enda viktigere – for ikke å bli lurt av enkelt, sier Knudsen.

- Er det som regel 16-årslaget dere møter når dere arrangerer treningskamper mot gutter?

— Vi har møtt noen eldre også. Men når de vokser seg til og blir 18, så er de menn, og da blir forskjellen veldig stor.

- Viktig å ikke gire seg opp for tidlig

Trenere forteller at det meste nå er klart foran cupfinalen – og at alle er skadefrie til kampen hvor LSK kan sikre seg «the double».

— Isabell gikk jo av med en liten kjenning på baksiden av låret, men vi får håpe ikke det er noe alvorlig. Ellers er vi klare, og vi skal ikke gjøre så mye mer spesielt. Nå gjenstår bare noen lette økter, og så er vi klare på lørdag, sier Knudsen.

Herlovsen og Mykjåland forteller at kriblingen i magen ikke har begynt helt ennå, men at den garantert vil komme.

— Jeg tror de nervene kommer på fredag ettermiddag. Jeg prøver egentlig å være så rolig som mulig. Det er viktig at man ikke begynner å gire seg opp for tidlig, for da har man null energi på lørdag. Men det er jo cupfinale, så det er klart nervene vil komme, sier Herlovsen.

— Jeg kjenner at det begynner å nærme seg, og at jeg gleder meg. I Norge er jo cupen veldig spesiell, og alle har et spesielt forhold til den. I tillegg er det er en hel dag du har sammen med laget, med bankett på kvelden og så videre, så det er ikke bare to timer kamp. Og så er det mange tilskuere, og det er det morsomste som finnes, sier Mykjåland.

Les også

Til cupfinalen med Brøndbo-sang i bagasjen

— Undervurderer ikke Trondheims-Ørn

Om LSKs favorittstempel har sørlandsjenta følgende å si:

— Jeg skjønner at vi er favoritter hvis man ser årets tabell, men det jeg har sett av Trondheims-Ørn i år, har vært veldig bra, og vi undervurderer dem i alle fall ikke. Jeg tror det blir en tøff og tett kamp.

Også Herlovsen tror det vil bli en spennende kamp.

— Vi har vunnet én og spilt én uavgjort i år, så jeg vil egentlig ikke si at vi er sånn kjempestore favoritter. Men det er klart, vi har tatt seriegull og hatt en stabil sesong, så det er jo heller ikke feil å si at vi er det. Men det er viktig at vi ikke går og tenker på at vi er det, for da kan det brått gå dårlig, sier hun.

LSK Kvinner-Trondheims-Ørn på NRK lørdag kl. 16.00.