Fotball

Wolff Eikrem: - Det blir en stor dag for meg

<p>Wolff Eikrem sto over mot FCK, men er klar til kampen mot Stuttgart torsdag.</p>

MOLDE 20120930.Eliteserien 2012. Moldes Magnus Wolff Eikrem (t.h.) i duell med Adnan Haidar (t.v.) under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Stabæk på Aker Stadion i Molde søndag kveld.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
  • Lars Anders Vestad

Onsdag ettermiddag stilte MFK-manager Ole Gunnar Solskjær og Magnus Wolff Eikrem til pressekonferanse på Aker Stadion. Anledningen var morgendagens Europa League-kamp mot tyske Stuttgart, som MFK møtte senest i kvalifiseringen til samme turnering i 2010. Etter et småsurt tap borte mot FC København, hvor de fikk et tvilsomt baklengsmål og ble snytt for straffespark, er de blåhvite svært revansjelystne. For Magnus Wolff Eikrem blir kampen ekstra spesiell. Midtbaneeleganten sto over kampen i Parken, og klør derfor ekstra etter å debutere i Europa League-gruppespillet.

— Jeg har alltid lyst til å bidra, men jeg har fortalt Ole Gunnar at jeg er takknemlig for friuka jeg fikk. Det var selvfølgelig litt vanskelig å se starten av kampen på TV, men de spilte bra etter 30 minutter og da så det ikke ut som de trengte meg, sier Wolff Eikrem.

Drømmen går i oppfyllelse

22-åringen var bare ni år gammel da MFK deltok i gruppespillet i Champions League. Sin unge alder til tross - kampene mot Porto, Olympiakos og Real Madrid gjorde inntrykk.

- Jeg husker jeg så kampene i 1999. Det å spille i europacupen er noe man drømmer om og håper å være en del av. Det blir en stor dag for meg. Det er noe spesielt med flomlys, vått gress og utenlandsk motstand, sier han.

MFK slapp inn tre mål mot tabelljumbo Stabæk søndag, men fire scoringer motsatt vei sikret tre viktige poeng i serieinnspurten. Wolff Eikrem gledet seg over poengfangsten, men var samtidig litt irritert over uttellingen foran mål.

- Vi er helt nødt til å sette sjansene vi får mot Stuttgart. Gjør vi det, kan vi slå dem, sier han.

- Gruppefavoritter

Den angivelige interessen fra Blackburn var naturligvis noe av det Ole Gunnar Solskjær måtte snakke om på pressekonferansen på Aker Stadion. Manageren tok seg ellers tid til å berømme Stuttgart.

- Det er et godt fotballag, og de er favoritter i gruppa. De har ikke hatt en fantastisk start på sesongen, men har flere gode enkeltspillere. De er gode og hardtarbeidende, slik man forventer av tyske lag. Det er et lag vi har gode sjanser mot, men da er vi nødt til å prestere opp mot vårt beste, sier han.

Enkelte har satt spørsmålstegn ved MFKs forsvarsspill etter kampen mot Stabæk søndag. Solskjær avviste onsdag at de har jobbet ekstra med det defensive denne uka.

— Vi har spilt europacup tidligere i høst og vært solide og trygge defensivt. Sist seriekamp skulle vi vise for oss selv og publikum at vi kan skape sjanser, trykke på og score mål. Vi slapp selvfølgelig inn for mange mål, men jeg er ikke bekymret, sier han.

Ingen Hoseth eller Angan

I tillegg til langtidsskadede Even Hovland, må MFK greie seg uten Magne Hoseth og Davy Claude Angan i torsdagens kamp. Manageren har allerede bestemt seg for hvem som skal starte.

— Jeg fikk mange gode svar mot Stabæk som påvirket laguttaket. Jeg bestemte meg tirsdag kveld, sier han.

Les også

  1. Solskjær advarer mot danske i kveld

  2. Solskjær - Har ikke snakket med Blackburn

Les mer om

  1. Europa League