Moyes irritert over Rooney-spørsmål

Manchester United-manager David Moyes lot seg fyre opp av journalister som spurte om Wayne Rooney etter søndagens seier i Community Shield.

David Moyes, til høyre, og Robin van Persie feiret seieren mot Wigan søndag. Kommende helg venter serieåpningen i Premier League.

Skotten hadde akkurat vunnet sitt første trofé som manager, men fikk ikke uventet mange spørsmål om Rooneys usikre framtid etter 2-0-seieren over Wigan.

Den engelske landslagsspissen skal angivelig ønske seg bort fra United. Klubben har i sommer avslått to bud fra Chelsea.

Moyes rettet søndag en pekerfinger til de frammøtte journalistene på Wembley.

— Jeg liker å snakke om det (Rooney-sagaen) fordi mange av dere tar veldig feil. Jeg kjenner flesteparten av dere og føler dere er smartere enn dette, sa Moyes.

- Usant

Forrige uke meldte flere medier at United-manageren hadde sendt Rooney ned på reservelaget. Det benektet Moyes på det sterkeste.

— Enkelte av dere skriver usannheter. Wayne trente med reservene fordi han spurte om det. Han kunne ikke ha fysisk kontakt på grunn av skulderskaden sin.

Skotten slo igjen fast at Rooney ikke er til salgs. Han likte dårlig å bli spurt om det er lurt å holde på en misfornøyd spiller.

- Hvorfor spør du meg om det igjen? Han er ikke til salgs. Det finnes ikke flere svar til spørsmålet ditt , sa Moyes.

Lite kamptrening

Rooney er med i England-troppen til onsdagens landskamp mot Skottland. Moyes synes det bare er positivt.

— Han har nesten ikke fått spilt fotball i sommer. Han hadde 45 minutter mot Betis i en treningskamp før han pådro seg skulderskaden. Bortsett fra den ene omgangen, har han ikke spilt kamper i sesongoppkjøringen.

Manchester United serieåpner borte mot Swansea lørdag kveld. (©NTB)

Premier League

SVUTMP
1Manchester City66001631318
2Liverpool65101551016
3Brighton65011881015
4Tottenham Hotspur6420157814
5Arsenal6420116514
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk