Fotball

Supportere gjorde hærverk på Lerkendal for 100.000 kroner. Zenits forklaring får RBK-direktøren til å flire.

Klubben mener gjestetribunen på Lerkendal ikke var godt nok forberedt.

KOKTE UNDERVEIS: Slik så det ut blant Zenit-fansen et stykke inn i 2. omgang. Foto: Richard Sagen

  • Sindre Trygsland

Det var voldsomt leven på gjestetribunen på Lerkendal under torsdagens oppgjør i Europaligaen mellom Rosenborg og Zenit St. Petersburg.

80 stolseter ble ødelagt av de om lag 600 supporterne fra Russland. Flere av setene føk i retning gressteppet underveis i kampen. Skadeomfanget antas å ligge på om lag 100 000 kroner. I tillegg skal supporterne ha ropt apelyder til en RBK-spiller.

Hevder Lerkendal ikke var godt nok utstyrt

Til det russiske nyhetsbyrået Tass forteller en pressetalsmann for klubben hvordan de ser på episodene.

Klubben sier at de «ikke frasier seg ansvaret for skadene deres supportere påførte stadionet, men at det er ikke noen vits å lete etter en ond baktanke i dette. Sånt skjer når gjestetribunen ikke er utstyrt slik den bør.»

Les også

Zenit-fansen ødela seter for 100 000 kroner, skal ha ropt apelyder og sparket en vakt i hodet. Men RBK er også skuffet over enkelte av egne supportere.

– Jeg kan ikke annet enn å flire av dette. Hvis vi ikke hadde hatt fasilitetene, så hadde vi ikke fått lov til å arrangere kampen. UEFA er streng på kravene sine. I tillegg har vi arrangert ganske mange E-cupkamper tidligere. I fjor arrangerte vi supercupen, sier RBK-direktør Tove Moe Dyrhaug.

Avviser rasistisk oppførsel

Den russiske storklubben har altså et litt annet syn på episodene. Ifølge Tass sier Zenit at gjestetribunen ikke var tilstrekkelig klargjort, og at Lerkendal ikke svarer til moderne sikkerhetskrav. De peker også på at RBK ikke har utstyrt tribunen med «vandalisme-sikre seter».

– Det må de bare få mene. Saken er egentlig avsluttet fra vår side. Det er UEFA som følger opp den nå, sier Moe Dyrhaug.

Les også

Gedigen RBK-nedtur: Seieren glapp i siste sekund

Etter kampen ble det også fortalt at de russiske supporterne laget apelyder mot Rosenborgs Samuel Adegbenro. Det avviser klubben kontant.

– Informasjon om rasistisk oppførsel stemmer ikke med virkeligheten i det hele tatt, sier Zenit, ifølge Tass.

Kampen på Lerkendal endte for øvrig 1–1. Hjemmelaget ledet 1–0, men slapp inn i kampens siste sekund.

Les mer om

  1. Rosenborg BK
  2. FC Zenit St. Petersburg
  3. Europa League