LSK regner med å få straff, men reagerer mot Start-spilleren: - Bør vite at man ikke skal gjøre slikt

Én uke før møtet med Vålerenga frykter ikke Lillestrøm for sikkerheten.

Antwi - LSK.jpg

Da Start tok ledelsen på Åråsen søndag kveld, kokte det over for noen. Mest for Kanarifansen, som lot seg provosere av at Dennis Antwi la feiringen til rett foran deres tribuneseksjon.

For én av tilskuerene ble det for mye. Han klarte å komme seg inn forbi vaktene og bort til Antwi. Denne tilskueren ble fort stoppet, men mange var tydelige på at de lot seg provosere av det mange mente var en bevisst handling fra Start-spissen.

Antwi fikk gult kort for opptrinnet.

Les også

Start-spiller angrepet av LSK-supporter: - Jeg ble redd, jeg visste ikke om han hadde noe i hendene

— Skal helst ikke gjøre slikt

— Jeg visste ikke at det var Lillestrøm-fans. Jeg tenkte ikke over det i det hele tatt. Jeg ville bare feire mitt første mål, sa Antwi til Fædrelandsvennen etter kampen.

Den forklaringen er det ikke alle i Lillestrøm som kjøper:

— Vi opplever det på den måten at Start-spilleren går mot våre supportere, og det skal du jo helst ikke gjøre. Så vi klargjør oss for at det kommer til å skje ting. Vi føler vi har nok folk på plass, men så er det en som glipper mellom, sier arrangementsjef Truls Olsen i Lillestrøm.

Lars-Jørgen Salvesen og Henrik Robstad (nummer 15) gikk mellom Antwi og supporteren, før han kort tid etter ble tatt hånd om av vaktene.

Når vi tar kontakt sitter sanksjonsutvalget i Lillestrøm og diskuterer straffen til den aktuelle tilskueren. Olsen sier Lillestrøm forventer en form for sanksjon fra Norges Fotballforbund i saken, trolig en bot. I tillegg vil da den aktuelle tilskueren få en straff, der det vanlige er en utestengelse.Tilskueren er ikke kjent for klubben fra lignende hendelser tidligere.

Les også

Ropte Ronaldo på offside da lagkameraten avgjorde kampen?

— Bør vite det når man har valgt å spille i eliteserien

— Vi har i utgangspunktet god kontroll på det som skjer, og så er det vanskelig å stoppe når det først kommer, sier Olsen, som sier Start-spiss Antwi ikke burde løpt bort til LSK-fansen.

— Det er jo slik man ikke skal gjøre, og det bør man vite når man har valgt å spille i eliteserien. Alle vet det, men det er vel en kortslutning hos han, sier arrangementsjefen, som på ingen måte unnskylder tilskuerens oppførsel.

Kenneth Kvebek er talsmann for Kanarifansen, og er ikke i tvil om at Antwi gikk inn for å provosere.

Se alle de nominerte:

Les også

RBK dominerer spillerkåring

Vil ha rødt kort for provokasjon

— Det er åpenbart. Jeg mener det bør være hjemmel for å gi rødt kort i slike situasjoner. Det er en provokasjon som kan medføre store konsekvenser. Men dommeren gjorde helt riktig og ga gult kort, sier Kvebek mandag formiddag.

Han forventer også at den aktuelle tilskueren blir utestengt, og at han trolig får videresendt boten LSK får fra forbundet.

— Han kom seg inn på banen og gjorde noen han ikke skulle gjort. Det er en provokasjon, men det unnskylder selvfølgelig ikke det han gjør. Det tar vi avstand fra, sier Kvebek.

Les også

Zlatan får tyn i engelske aviser: - Plassen hans på laget kan være i fare

Frykter ikke for sikkerheten

Hendelsen kommer kun dager før møtet med erkerival Vålerenga. Et møte som i tillegg til å være historisk viktig, nå også handler om viktige poeng i nedrykksstriden.

Uten at klubben frykter for lignende hendelser på Ullevaal søndag.

— Vi er ikke bekymret. Vi har god erfaring med å arrangere kamper sammen med Vålerenga, både på Ullevaal og på Åråsen. Vi gjør vanlige forberedelser foran disse kampene som er høyrisikokampoer. Vi føler det skal være trygt å komme på fotballkamp, sier arrangementsjef Olsen, som legger til at man også har et godt samarbeid med politiet.

Dommeren vurderte å avbryte kampen

— Dette var et engangstilfelle, en dårlig vurdering av en enkeltperson. Vi har veldig god kontroll på disse oppgjørene historisk sett, sier Kanarifansens sjef, Kenneth Kvebek.

Den aktuelle tilskueren ønsket ikke å uttale seg til media, men sier gjennom Kenneth Kvebek at han er lei seg for det som skjedde og at han ønsker å bli ferdig med situasjonen.

Dommer Espen Eskås sier til Romerikes Blad at han vurderte å avbryte kampen:

— Ja, en kort stund var vi inne på det, fordi det ikke virket spesielt sikkert. Men ting roet seg ganske raskt. Vaktene fikk både supporteren av banen og da jeg gaAntwidet gule kortet virket det også som ting roet seg på tribunen, sier Eskås til avisen.

– Saken kommer til å bli sendt over til påtalenemda, som skal vurdere om det skal reises sak eller ikke, sier kommunikasjonssjef i NFF Yngve Haavik til TV 2.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk