Prolaps i ryggen: Cecilie Fiskerstrand mister EM-kvalliken

Cecilie Fiskerstrand (20) håper å være tilbake på banen igjen i slutten av neste måned.

En prolaps i ryggen har gjort at Cecilie Fiskerstrand har måtte klare seg uten fotball i mange uker, men hun håper å være tilbake på banen igjen i slutten av neste uke.

Cecilie Fiskerstrand gikk mot en spennende sesong med Lillestrøm og A-landslaget da hun fikk et prolaps i ryggen i starten av forrige måned. Sist hun spilte en kamp var for landslaget da Israel ble slått i EM-kvalifiseringen 6. april. Etter det har hun kun hatt mulighet til å trene alternativt.

– Det går framover med meg, så jeg skal snart begynne å trene med ball igjen. Det blir veldig deilig etter å måtte stå mye på sidelinja, sier 20-åringen til Sunnmørsposten.

– Hvor lenge har du slitt med ryggen?

– Det er lenge siden jeg begynte å kjenne noe i ryggen, så har jeg bare gått med det helt til det ikke gikk an å spille lengre. Når man har så lyst til å spille, så er det vanskelig å stoppe.

LES OGSÅ:

Les også

Fiskerstrand ladet opp til skjebnekampen i Amsterdam

Les også

Landslagskeeperen: - Liten trøst at jeg sto bra

Usikker årsak

Ifølge keeperen er man ikke helt sikre på hva som er årsaken til at problemene i ryggen starta.

– Det er mulig det bare er noe jeg må leve med, sier hun.

Det virket som Fiskerstrand var i ferd med å ta over som førstekeeper for Ingrid Hjelmseth på landslaget da hun ikke klarte å spille mer.

– Jeg var på samling og skulle egentlig spille to kamper, men så sa det stopp i ryggen etter den første kampen mot Israel. Etter det har jeg ikke klart å spille, og det er utrolig frustrerende, sier 20-åringen. Hun ble derfor naturlig nok ikke tatt med i landslagstrener Roger Finjords tropp til EM-kvalifiseringskampene mot Østerrike og Wales i neste måned.

Neste måned

– Det er utrolig kjedelig å miste disse kampene, men det viktigste er å ha en rygg som fungerer. EM-sluttspillet er først om ett år, så jeg har god tid enda, sier hun.

– Når er du tilbake på banen igjen?

– Jeg tror og håper det er mulig å spille mot slutten av juni. Toppserien har pause i juli, så jeg kan rekke noen kamper, sier keepertalentet.Fiskerstrand har brukt tiden hun har vært skadet til å styrke ryggen med alternativ trening og lest til eksamen.

– Det er synd jeg går glipp av toppkampen mot Avaldsnes på lørdag, sier hun.