Fotball

I sommer ble Sørloth innkalt til Palace-sjefens kontor. Der fikk han en oppløftende beskjed.

Helt siden Alexander Sørloth (22) dro tilbake til England og sin første sesongoppkjøring med Crystal Palace, har han hatt ett krystallklart fokus.

Trygg på banen, trygg i trafikken: Mange har sett at Alexander Sørloth har egenskaper som spiss. Nå hevder 22-åringen at han også er blitt en dreven venstrekjøring-sjåfør.
  • Ole K. Sagbakken

I løpet av sin første hele sesong som Premier League-spiss skal «Litj-Sørloth» tilrive seg fast plass i elleveren. Først da vil han begynne å sette seg mål for antall scoringer.

– Jeg synes troppen ser veldig bra ut. Vi har hentet et par ordentlig gode spillere og har knapt skader. I mitt hode kan vi kjempe om en plass blant de ti beste, sier Sørloth til Adresseavisen.

– Hva med deg selv?

– Det er hard konkurranse, hvor både jeg og Christian Benteke (spisskonkurrent) har levert i sommer. Men jeg har ikke lyst til å være noen annenfiolin denne sesongen. Jeg vil spille meg til fast plass. Hvis ikke jeg har den ambisjonen, kan jeg helle finne på noe annet, svarer han – og legger til:

– Og skulle jeg uansett starte sesongen som innbytter, handler det om å ta ordentlig vare på sjansene når de kommer. For de kommer!

  • Dette sa spissen tidligere i sommer: Tre målgivende og Hodgson-ros: Dette sier Sørloth om den kommende sesongen
Starter lørdag: Alexander Sørloth storgleder seg naturlig nok til Premier League-starten. Palace starter borte mot Fulham lørdag ettermiddag.

– Har utviklet meg

Lørdag serieåpner Sørloth og co mot Fulham på Craven Cottage. Og etter et første halvår med tilvenning til Premier League, er det nå – i høst – at Sørloth skal vise at han duger. Overfor Palace-fansen. Overfor manager Roy Hodgson. Og også overfor seg selv.

– Jeg føler at jeg har utviklet meg siden jeg kom i januar. Jeg har blitt litt raskere og litt sterkere. Dessuten har jeg drevet veldig mye avslutningstrening. I oppkjøringen gikk det bra: Jeg har vist at jeg vil melde meg på. Det blir ekstremt spennende, sier han, som i sommer har levert flere målgivende, og også scoret to mål, blant annet mot Reading for et par uker siden.

Kant i vinter – ren spiss nå

På grunn av skader ble Sørloth kastet inn som venstrekant i vinter, rett etter å ha blitt hentet fra Midtjylland. Han debuterte mot Everton og startet siden mot både Tottenham, Chelsea og Manchester United. Blant annet en skade gjorde at det ikke ble kamper mot slutten av sesongen, men tilbake i England er tilbakemeldingen tydelig: Han er midtspiss i Palace 4-3-3-formasjon. Han, og Belgias Benteke.

Mens Sørloth startet «alt» i begynnelsen av oppkjøringen, var det Benteke, som hadde trøblet litt med skader tidlig i sommer, som fikk plassen i den siste treningskampen før seriestart.

Sørloth sier han imidlertid vet hvor landet ligger. I sommer hadde han en «ordentlig prat» med manager Hodgson om framtiden.

– Han har sagt at jeg kommer til å få en viktig rolle. Så er det opp til meg å prestere og vise at jeg er god nok. Det har jeg også planer om.

Habil i trafikken

22-åringen har kjøpt seg leilighet i London sammen med kjæresten Lena Selnes. Etter litt prøving og feiling hevder spissen han er blitt en habil venstrekjørings-sjåfør, men sier at han ellers ikke opplever de store forandringene fra der han har bodd.

– Jeg får litt mer besøk, men det er egentlig det. Et stille og rolig liv.

– Du sier målet er fast plass. Du traff stolpen mot Chelsea, men fikk ikke scoringen din i vinter. Hvor mange mål bør du score nå?

– Hvis man spiller fast, så skal en spiss score en del. Men å sette seg et mål for antall scoringer… Det får komme etter hvert, smiler han.

Les mer om

  1. Alexander Sørloth
  2. Crystal Palace FC
  3. Roy Hodgson