Fotball

RBK var nær å hente spilleren for en billig penge i høst, nå selges han for 70 millioner

Brad Smith er på vei til ny Premier League-klubb. Det bryr ikke Rosenborg-sjefen.

Brad Smith fra treningen med Rosenborg. Foto: Adrian A Aagesen

 • Adrian A. Aagesen

Den australske landslagsspilleren Brad Smith er på vei til Premier League-klubben Bournemouth, men kunne fort endt opp et helt annet sted. I oktober var 22-åringen på prøvespill i Trondheim.

Da sto han uten kontrakt, og var nær en overgang til Rosenborg for en billig penge. Istedenfor endte han opp med å skrive under på en ny kontrakt med Liverpool, mens Rosenborg signerte landsmannen Alex Gersbach (19).

Lørdag meldte flere britiske medier, deriblant Liverpool Echo og SkySports, at Liverpool har godtatt et bud på Smith. Bournemouth skal ifølge avisen ha tilbudt £6 millioner, tilsvarende 68 millioner kroner, en forespørsel Merseyside-klubben skal ha takket ja til.

Les også

Trente med RBK i høst - fredag reddet han Liverpool

Les også

Prøvespilte for Rosenborg i oktober - i dag startet han for Liverpool

Var i dialog med Rosenborg

Overgangen er foreløpig ikke bekreftet, men alt tyder på at forsvarsspilleren blir lagkamerat med Joshua King på den britiske sørkysten neste sesong.

Sportslig leder Stig Inge Bjørnebye på Rosenborg-trening, dagen etter 6-0-seieren over Haugesund. Foto: Vegard Eggen

— Det var et valg vi tok etter dialog med Liverpool. De lå i kontraktsforhandlinger med ham, de ville at han skulle skrive ny kontrakt med Liverpool. Han var fri agent, vi kunne ha hentet ham, og vi jobbet med det, men valgte ikke å gjøre det etter å ha snakket med Liverpool, sier sportslig leder i RBK, Stig Inge Bjørnebye, til Adresseavisen.Han sier at økonomien spilte en viktig rolle i avgjørelsen, selv om Smith på daværende tidspunkt sto uten kontrakt. Ifølge Bjørnebye måtte de likevel ha punget ut for blant annet utdanningskompensasjon for spilleren som har vært i Liverpool siden han var 15 år gammel.

— Vi tenker ikke på det overhodet at han nå selges dyrt. Vi er veldig fornøyde med å ha Alex (Gersbach) her, som jeg syns er en like god spiller. Det var en vanskelig case, for Liverpool var tydelig på at de ønsket å ha ny kontrakt med Brad, mens han ønsket mer spilletid, og så var det til slutt et valg han selv gjorde, sier RBKs sportslige leder.

Les også

Keeper-debutanten: - Overkjøring, er det ikke det man kaller det?

Les også

Rashani om feiringen med Bruttern: - Ville vise at jeg er takknemlig

Godt forhold med Liverpool

Bjørnebye spilte selv i Liverpool i en årrekke, og som sportslig leder i Rosenborg opprettholder han kontakten med den engelske storklubben. På sikt tror han det kan bli verdifullt.

— For vår del handlet det også om å ha et godt forhold med Liverpool. Vi snakker med dem stadig vekk, og vi ønsker å ha et godt forhold til dem. Vi er i ferd med å utvikle en veldig god dialog der hvor vi diskuterer flere typer spørsmål som over tid har en større verdi enn et enkelttilfelle, sier Bjørnebye.

Kort tid etter treningsoppholdet i Trondheim fikk Brad Smith sin første kamp fra start for Liverpool i Europa League-kampen mot sveitsiske Sion. Senere i desember scoret han sitt først mål, da han reddet klubben fra et pinlig nederlag mot Exeter i FA-cupen.

Smith uttalte under sitt opphold i Rosenborg at han ønsket å signere for trønderne.

— Vi får se hva trenerne sier. Rosenborg er en stor klubb med en stolt historie og det er noe jeg vil være en del av fremover, sa han til Adresseavisen.

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  RBK-backen storspilte foran 35.000 tilskuere. Nå hylles han.

 2. FOTBALL

  Gersbach: - Jeg trenger å spille. Jeg vil ikke sitte på benken hele karrieren

 3. FOTBALL

  Stortrives igjen etter en tung vår: – Jeg har følt meg ensom og alene

 4. FOTBALL

  – Liverpool-talentet har takket nei til Rosenborg

 5. FOTBALL

  SISTE: Adegbenro på vei til Trondheim for å signere med RBK

 6. FOTBALL

  Even Hovland klar for Rosenborg