Fotball

«Både vi og Viking trengte denne kampen»

Dette var kvelden da lyset kunne gått for Vikings sesong. I stedet ble det vekket et lite håp. Spenningen lever i alle fall en uke til, skriver Viking-blogger Hans Petter Jørgensen.

SOLID: Andre Danielsen jubler sammen med blant annet Kristoffer Haugen etter sin 1-0-scoring hjemme mot Stabæk søndag kveld.
  • Hans Petter Jørgensen
Viking-blogger, Hans Petter Jørgensen.

Det kunne sett enda bedre ut hadde det ikke vært for en viss Jone Samuelsen. Odd så ut til å gå på et meget overraskende poengtap mot Sandefjord, men da dukket selvsagt Jone opp og sørget for tre poeng til Fagermo og co. Dermed er det fortsatt ett poeng opp til Odd og to poeng til Strømsgodset/Stabæk. Legg til at både Viking, Odd og Stabæk har lik målforskjell og du har oppskriften på god, gammeldags høstspenning. I alle fall en uke til. Kampen mot Stabæk ble en åpen affære. Det er ingen tvil om at Stabæk er et godt lag med gode fotballspillere, men sjelden kommer et lag på besøk til Viking stadion med så åpne armer. Viking fikk enorme rom til å angripe i. Legg til at Stabæk var overraskende upresise slik at vi stadig fikk brudd høyt på banen. Hadde Viking vært litt mer effektive og nøyaktige kunne det fort blitt reprise på fjoråret da vi vant 4-1.

Les også

Se målene som kan redde Vikings sesong

Spissduoen Abdullahi og Bödvarsson hadde litt rusk i maskineriet. Særlig målscorer Abdullahi virket litt ute av fokus i deler av kampen. Flere ganger står han bare å glor når flikken kommer. I tillegg burde han selvsagt skutt når han kommer alene med keeper i første omgang. Ikke slått en pasning bak Jon Dadi. Nå ble han likevel matchvinner, så alt er selvsagt tilgitt.

Partner Jon Dadi løp nok mest av samtlige Viking-spillere. Han jobbet knallhardt som førsteforsvarer gjennom hele kampen og skapte mye uro i Stabæk-rekkene. Jon Dadi er en spiller med stort hjerte og akkurat nå banker det hjertet knallhardt for høstsuksess til Viking.

Les også

Danielsen: - Nå har vi noe å spille for!

På midten syntes jeg Makthar Thioune definitivt forsvarte valget Jonevret tok. Han spiller på små marginer noen ganger, men på hjemmebane er en spiller som Thioune viktig. Thioune tør der Mets eller Jørgensen går for den safe løsningen.

Banens beste spillere var likevel sidebackene. Jubilant Danielsen fikk betalt for helhjertet løp når han satte inn returen på skuddet fra Samuel. Han løper og jobber på kanten sin gjennom samfulle 93 minutter.

På motsatt side hadde Kristoffer Haugen en vanskelig oppgave mot lynraske Erneste Asante. Haugen ble rundlurt i ett tilfelle, men bortsett fra det har han stålkontroll på kantspilleren og matcher han faktisk på fart. En veldig god kamp av Haugen.

Både vi og Viking trengte denne kampen etter den 45 minutter lange skrekkfilmen i Tromsø sist. Viking reiste seg nok en gang. Nå har laget gitt seg selv en siste mulighet til å kjempe om e-cup og medalje. Det forutsetter med stor sannsynlighet seks poeng på de to siste kampene.

Først ut er bortekamp mot et Molde-lag i Solskjær-rus. Det blir tøft, men håpet lever. I alle fall en uke til.

Hva mener du? Hva syntes du om kampen? Hvor tror du Viking ender?

Les også

  1. Viking i medaljekampen etter seier mot Stabæk

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking1163221111021
3Molde9612179819
4Strømsgodset105231615117
5Aalesund94231011-114
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK
  3. Stabæk Fotball